Gå til sidens hovedinnhold

Mannegruppa Ottar: Har fått trusler etter å ha blitt navngitt på blogger

- De som navngir må også tenke gjennom hva de gjør.

- Jeg ber de som navngir om å tenke over hva de gjør, også det kan bli misforstått. Det er alltid to sider av en sak. De også må tenke før de skriver. Jeg har fått rundt 100 meldinger og trusler etter at navnet mitt ble lagt ut på blogger.

Det sier en mann på 30 år som har vært medlem av Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar». 30-åringen ønsker å være anonym av hensyn til øvrig familie.

LES mer: Tusenvis rømmer fra Mannegruppa Ottar

- Fra radioprogram

Den siste uken har flere menn som er medlemmer av den lukkede Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar» blitt navngitt på diverse blogger. Gruppen har fått negativ oppmerksomhet både i media og på Facebook, etter at enkelte medlemmer har skrevet grove trusler mot blant annet en 13 år gammel jente og toppblogger Sophie Elise Isachsen.

Også vitser av det mer groteske slaget har blitt delt på siden, noe som har fått flere til å reagere med avsky og sinne. Vitsene er derimot ikke nye, enkelte har tidligere vært brukt i NRKs radioprogram «Radioresepsjonen». Død baby-vitser er også en sjanger som skal ha oppstått på 60-tallet.

30-åringen forteller at vitsen som nå deles som skjermdump under hans navn, er et resultat av at noen på Facebook-gruppa for et halvt års tid siden spurte etter vitser fra «Radioresepsjonen», og at han da skrev en av de han kom på.

- Jeg skrev den vitsen jeg kom på, den om krybbedød. Selv om jeg ikke selv synes den er noe morsom, og det skrev jeg også, sier han.

- Nå tror folk at jeg er pedofil og det ene med det andre. Jeg har mottatt en rekke trusler, og også moren og søsteren min har fått meldinger der jeg sammenlignes med Andres Behring Breivik og der de lurer på hva slags oppdragelse jeg har fått.

LES også: «Nei til Mannegruppa Ottar» har samlet inn 80.000 kroner til Barnekreftforeningen på et døgn

Uten kontekst

30-åringen fikk også trusler for et halvt år siden. Også den gang ble det tatt skjermdump av vitsene, som så ble spredd på nett. Da ble han oppfordret av kolleger til å la det ligge og ikke svare noen av meldingene han fikk.

Han fikk nye trusler tirsdag, etter at vitsene igjen ble tatt skjermdump av og delt på forskjellige blogger.

Han reagerer på at det hele er tatt ut av kontekst.

- Jeg burde aldri skrevet vitsen, men den var fra et radioprogram. Så nå tror folk jeg støtter pedofili og synes krybbedød er morsomt. Det er feil. Det er tatt skjermdump av vitsene, men ikke av konteksten. Jeg skrev i kommentarfeltet under at jeg ikke syntes vitsen var morsom, men det er ikke tatt med.

LES også: Sophie Elise: - Fikk råd fra politiet om å fjerne blogginnlegg om Mannegruppa Ottar for min egen sikkerhet

Noen få ødelegger

Han sier han ble lagt til i gruppa av en kamerat, og aldri var særlig aktiv der. Han meldte seg ut for noen måneder siden.

- Jeg forstår at enkelte bloggere føler seg truet, men jeg er ikke medlem av gruppa lenger og jeg har aldri skrevet ting om noen bloggere eller truet. De som navngir skjønner ikke at når de publiserer mitt navn, så kan det også bli misforstått.

Han sier at de truslene som har vært, er skrevet av noen enkelte, og at de få ødelegger for de mange.

- I en gruppe med så mange er det alltid noen radiakle eller 16-åringer som vil tøffe seg bak tastaturet, de som ødelegger for alle. Det er jo ingen pedofil-gruppe, selv om strikken er dradd langt. Det er noen få som har tøffet seg, som ødelegger.

LES også blogginnlegget: Noen få råtne epler ødelegger for en hel gruppe

Les også

«Nei til Mannegruppa Ottar» har samlet inn 80.000 kroner til Barnekreftforeningen på et døgn

Les også

Tusenvis rømmer fra Mannegruppa Ottar

Les også

Mannen bak Ottar-gruppa: - Trist at noe som var godt ment tar en slik vending