*Nettavisen* Nyheter.

Mannen pågrepet

Foto: Veronika Borsheim

Mannen som forskanset seg med sin fem år gamle sønn, er pågrepet av politiet.

26.01.09 06:19

- Nå gikk politiet til aksjon mot huset like før 18.30 og pågrep mannen. Mannen hadde noen mindre alvorlige skader som han hadde påført seg selv. Situasjonen er under kontroll. Mannen er undersøkt av medisinsk personell, sier kommunikasjonsrådgiver i Rogaland politidistrikt, Anette Frøyland, til Nettavisen.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk og mannen vil trolig bli avhørt i løpet av mandag.

Den fem år gamle sønnen til den bevæpnede mannen som forskanset seg i et hus på Klepp i Rogaland, ble sluppet fri ved 17-tiden. Gutten er i god behold og blir tatt hånd om av politiet.

Hadde ingen krav
Politiet forhandlet med mannen i flere timer søndag ettermiddag.

- Det har ikke kommet noen krav. Det er en samtale som pågår. Det er heller ingenting som kommer fra vedkommende om at han har skadet barnet, sa politiet på en pressekonferanse ved 16-tiden.

Mannen som holdt femåringen fanget er guttens far, og er også tidligere kjenning av politiet. Han er i midten av 30-årene.

Har ulovlig våpen
Da politiet først ankom bolighuset, var det basert på en melding om at en kvinne var blitt utsatt for vold. Kvinnen er senere identifisert som mannens samboer. Hun kom seg ut av huset uskadd og er nå tatt hånd om av politiet.

Mannen skal også selv være skadd etter å ha kuttet seg med en kniv.

Ifølge politiet står ikke mannen oppført i våpenregisteret med et våpen. Politiet tror derfor at han har tilegnet seg våpenet på ulovlig vis.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til tips @nettavisen.no

- Politiet fikk melding om en kvinne som hadde blitt utsatt for vold. Da politiet kom frem til boligen ble de møtt av en mann med et håndvåpen og valgte å trekke seg unna, sier operasjonsleder Pål Jæger-Pedersen til Nettavisen.

Forhandler med politiet
Jæger-Pedersen sier at de nå har oppnådd kontakt med mannen inne i huset.

- Men slike saker tar fort litt tid, så det kan ta en stund før vi får en løsning på dette. Vi har forhandlere på vei som skal forsøke å løse dette på en rolig måte, sier han.

Beboerne i de omkringliggende boligene har blitt varslet om hendelsen og fått beskjed om å opptre forsiktig.

Politiet skal ha blitt møtt med våpen da de kom på hjemmebesøk til en mann på Klepp. Etter det NRK Rogaland vet skal mannen ha vært på soverommet, og han skal ha siktet mot politiet da de kom.

Kartet viser boligområdet hvor politiaksjonen pågår.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag