RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mannlig svømmer omkom

Sist oppdatert:
Utenlandsk student ble funnet liggende i Aksnesdammen i Nord-Trøndelag.

En svømmer ble funnet i Aksnesdammen i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag like før klokken 17. Han ble sendt til St. Olavs Hospital, men livet sto ikke til å redde.

- Han ble erklært død en stund etter at han ankom St. Olavs Hospital. Det er en mann i slutten av 20-årene. Vi har så langt ikke varslet pårørende, men vi kan bekrefte at det er en utenlandsk student, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt Morten Stene til Nettavisen.

Fire utenlandske studenter var på hyttetur på Fosenkoia i Vanvikan kommune i Nord-Trøndelag, da den ene av dem skulle ut på en svømmetur. Da han ikke kom tilbake varslet kameratene politiet.

Politiet fikk meldingen klokken 16.15, og ifølge operasjonsleder Morten Stene hadde de da ikke sett savnede på rundt to timer.

- Meldingen gikk ut på at en person var savnet etter han gikk for å ta en kort svømmetur. Det ble sendt to helikopter fra Norsk Luftambulanse, hvorav det ene helikopteret var utstyrt med dykkere, sier Stene til Nettavisen.

Svømmeren ble funnet like før klokken 17, og det ble startet gjenoppliving på stedet før personen ble fløyet til St. Olavs Hospital i luftambulanse.

- Tilstanden hans da han ble funnet var kritisk, og tilstanden da han ankom St. Olavs Hospital var også kritisk, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere