RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto)

Mannlige studenter tar færrest poeng

Mannlige førsteårsstudenter på Universitetet i Oslo tok fjor i gjennomsnitt fem poeng færre enn sine kvinnelige medstudenter.

Av de om lag 6.000 studentene som begynte på Blindern i 2003, produserte de mannlige studentene i gjennomsnitt 34 studiepoeng, mens de kvinnelige studentene tok i overkant av 39 studiepoeng, skriver Universitas.

– Jentene får bedre karakterer enn guttene på videregående, og nå tar de også flere studiepoeng. Kanskje jentene rett og slett er mer pliktoppfyllende enn gutta, undrer seksjonssjef Hanne Krogh ved studieadministrasjonen ved Universitetet i Oslo.

Anbefalt progresjon i løpet av ett år er 60 studiepoeng. At gjennomsnittet ligger så lavt som 34 og 39 poeng, skyldes blant annet at opptil 25 prosent av studentene ikke tar studiepoeng i det hele tatt. Ved å melde seg som studenter nyter de godt av rabatter og studentgoder uten å studere. Krogh tror flere menn enn kvinner utnytter systemet. Dermed trekkes snittet ned for mannlige studenter.

De mannsdominerte studiene ved Matematisk-naturvitenskapelig fakultet trekker også ned statistikken for gutta. Ved bachelorprogrammet i Informatikk klarte bare 18 av 127 førsteårsstudenter å gjennomføre alle eksamenene.

Studiekonsulent Tom Atkinson på Informatikk tror ikke alle nye de nye studentene er klar over hvor mye arbeid som skal til for å komme gjennom studiet.

– En del av studentene som trekker seg i starten av studieåret synes det er gøy å drive med data på gutterommet, men de er ikke motivert for å gjennomføre et krevende universitetsstudium, sier han til Universitas.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere