Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mannskaper jobber fortsatt med grunnstøtt tråler på Svalbard

Mannskap fra KV Svaldard bistår i forbindelse med bergingsaksjonen av Northguider i Hinlopenstredet nord på Svalbard. Foto: Kystvakten / NTB scanpix
Mannskap fra KV Svaldard bistår i forbindelse med bergingsaksjonen av Northguider i Hinlopenstredet nord på Svalbard. Foto: Kystvakten / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Et mannskap på opp mot 70 personer jobber med å fjerne drivstoff fra den grunnstøtte tråleren Northguider på Svalbard. Båten gikk på grunn 28. desember.

50 personer av mannskapet kommer fra kystvaktskipet KV Svalbard, opplyser NRK.

Arbeidet med å begre tråleren har vist seg å være utfordrende. Eksperter fra Kystverket sa tidligere i januar at skadene på Northguider er så store at den kan synke dersom den trekkes av grunn.

Bergingsaksjonen er derfor delt opp i to operasjoner. Først vil mannskaper forsøke å tømme fartøyet for drivstoff for å minimere risikoen for forurensing i det sårbare området. Deretter skal fartøyet fjernes.

Tråleren gikk på grunn i Kinnvika på Nordaustlandet på Svalbard 28. desember. Ingen av mannskapet på 14 ble skadd i grunnstøtingen, og alle ble evakuert.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!