*Nettavisen* Nyheter.

Manshaus-rettssaken overføres på video

 

På grunn av koronautbruddet og smittefare vil rettssaken mot terror- og drapssiktede Philip Manshaus overføres på video fra Asker og Bærum tingrett. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Rettssaken mot terror- og drapssiktede Philip Manshaus vil overføres på video fra Asker og Bærum tingrett på grunn av koronautbruddet og smittefare.

28.04.20 12:18

Det opplyser tingretten til TV 2 , som samtidig varsler at det vil bli sendt ut en pressemelding med detaljer om gjennomføringen senere tirsdag.

Ifølge tingretten er det kommet inn en søknad om filming av rettssaken. Det er ikke kjent hvorvidt de har tatt stilling til denne søknaden.

At rettssaken skjer via video betyr at rettens aktører selv vil være til stede i retten, mens presse og publikum ikke får tilgang til rettslokalet.

Manshaus er tiltalt for å ha drept sin stesøster og terrorangrep mot Al-Noor islamic Centre i Bærum i august i fjor. Han har erkjent handlingene han er tiltalt for, men ikke straffskyld, og har påberopt seg nødrett.

22-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet. Rettssaken starter 7. mai og går fram til 26. mai med rettsfrie dager 18. og 22. mai. Det tas forbehold om å legge ned påstand om forvaring.

Tingrettsdommer Annika Lindström skal administrere rettssaken mot Manshaus, som forsvares av advokatene Unni Fries og Audun Beckstrøm. Aktor er statsadvokat Johan Øverberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag