Manuela Ramin-Osmundsen fikk 453.500 for fire måneder

Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX

Regningen for Manuela Ramin-Osmundsens statsrådsopptreden er klar.

01.04.08 08:14

Tall Nettavisen har hentet inn fra Statsministerens kontor (SMK) viser at Manuela Ramin-Osmundsen fikk bedre betalt enn alle andre i regjeringen i de fire måndene hun var barne- og likestillingsminister.

Hun danker til og med ut lønnen til sjefen som sparket henne, statsminister Jens Stoltenberg.

Gullavtale
Ifølge Statsministerens kontor får Ramin-Osmundsen to måneders etterlønn. Det betyr at den tidligere statsråden får 151.166,67 kroner i tillegg til de 302.333,33 kronene hun allerede har mottatt i lønn mens hun var statsråd.

Samlet blir det en lønn på 453.500 kroner for fire måneders arbeid.

Til sammenligning fikk statsminister Jens Stoltenberg 371.666,67 kroner i samme periode.

De andre statsrådene i regjeringen måtte nøye seg med 302.333,33 kroner for de fire månedene Ramin-Osmundsen hadde jobben som øverste leder i Barne- og likestillingsdepartementet.

Og det kan bli mer.

(Saken fortsetter under bildet)

Enda mer
I brevet der Statsministerens kontor informerer Manuela Ramin-Osmundsen om gullavtalen, åpnes det også for at hun kan få enda mer penger for innsatsen. I brevet heter det blant annet:

«Dersom du fortsatt ikke har inntekt etter 15. april, kan en eventuell ny søknad om etterlønn for ytterligere en måned vurderes.»

Les hele brevet her.

Får hun innvilget også den søknaden kan hun plusse ytterligere 75.583,33 kroner på statsrådslønnskontoen sin. I så tilfelle kommer samlet lønn for fire måneder som statsråd opp i formidable 529.083,33 kroner. Det vil i så fall gi Ramin-Osmundsen en årslønn som tilsvarer 1.587.250 kroner. Statsministerens årslønn er satt til 1.115.000 kroner per år mens de øvrige statsrådene ligger på 907.000 kroner i året.

Forholder seg til reglene
Manuela Ramin-Osmundsen ønsker ikke å kommentere at hun sitter igjen med mer lønn enn statsministeren for de fire månedene hun har sittet som statsråd.

- Jeg forholder meg til regelverket. Utover det har jeg ingen spesielle synspunkter på etterlønnen. Dette er det Statsministerens kontor som har ansvaret for, og de har bestemt at den etterlønnsordningen jeg har fått, sier Ramin-Osmundsen til Nettavisen.

Ramin-Osmundsen ønsker ikke å kommentere om hun har noen konkrete jobbtilbud. Det åpner for at hun også kan få enda en måned i etterlønn.

Kilde: Håndbok for politiske ledelse og Statsministerens kontor

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag