*Nettavisen* Nyheter.

Maria er et mysterium

Maria Weinstock har levd helt anonymt i Bergen i lang tid. Så langt har ingen tipset om forsvinningen hennes.

04.03.08 11:29

(iBergen.no) 49 år gamle Maria Weinstock ble sist sett 5. februar på et postkontor i Sandviken, der hun hadde postboks. Deretter slutter alle spor av kvinnen. Samme dag meldte søsteren henne savnet. Hun hadde da ikke snakket med Weinstock på halvannen måned.

Etterlyst
Mandag gikk politiet ut i media og etterlyste henne med navn og bilde. Håpet var at publikum kunne tipse dem om hennes omgangskrets, men ingen har så langt kontaktet politiet.

- Vi har ikke fått noen henvendelser. En skulle jo tro at noen har hatt kontakt med henne, så det er litt rart. Men etter det vi har forstått lever hun et svært isolert liv, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved Bergen sentrum politistasjon til iBergen.no.

Vet lite om livet hennes
Så isolert lever hun at politiet ikke har klart å finne ut hvordan hun livnærer seg, eller hvor hun bor. Hun er registert «uten fast bopel» og har aldri oppgitt til sine nærmeste hvor hun tar bolig. 49-åringen har heller ikke telefon eller bankkort, og elektronisk sporing har derfor vært umulig.

Heller ikke hjelpeorganisasjoner, som Kirkens Bymisjon, har hatt kontakt med den savnede kvinnen.

Vil ha overvåkningsbilder
Politiet arbeider nå med å få ut eventuelle overvåkningsbilder fra Sandviken postkontor, der hun sist ble sett. Foreløpig er det ingenting som tyder på at noe kriminelt har tilstøtt henne.

Weinstock er cirka 158 cm høy med normal kroppsbygning. Hun har brune øyne og brunt hår som ofte er flettet i en hestehale.

Hun snakker en blanding av østlands- og bergensdialekt.

Vet du noe om forsvinningen? Kontakt Bergen sentrum politistasjon tlf. 55 55 63 00 eller 02800.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.