RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maria Thommessen er død

Sist oppdatert:
Den profilerte ernæringsforkjemperen, Maria Hjort Thommessen (47), døde søndag.

Thommessen sovnet stille inn på «Hospice Lovisenberg» søndag, kun fire timer etter at hun ble hedret med den store Ernæringsprisen, skriver Aftenposten.

Hun fikk prisen for sitt sterke engasjement i å fremme sunne valg og øke matgleden.

Svært aktiv
Maria Thommessen var kjent som TV 2s ernæringsfysiolog i God Morgen Norge, markerte seg i aviser og ukeblader og skrev en rekke lærebøker, fagbøker og kokebøker om kosthold, livsstil og helse.

Hun hadde doktorgrad i ernæring fra Universitetet i Oslo, og startet i 2000 firmaet NutriCom AS og nettstedet dinkost.no.

Leve med kreft
I 2000 ble Thommessen rammet av kreft første gang.

I fjor kom boken «Tilfeldigvis meg», hvor Thommessen forteller om hvordan det var å få kreft - og hvordan hun lærte seg å leve med sykdommen.

«Sykdommen snudde opp ned på livet mitt, men det er ikke helsvart. Det er alltid noe å lære. Livet er mer intenst nå enn før, og de viktige tingene får førsteprioritet,» forteller hun i boka.

- Stolte
- Vi er stolte og glade for at Maria fikk overrakt prisen før hun døde. Ernæringsprisen og anerkjennelsen av hennes mangeårige arbeid betydde mye for henne og for oss, sier hennes kolleger i Nutricom i en pressemelding mandag.

Maria Thommessen etterlater seg ektemann og tre barn.

Les mer om hennes arbeid og Ernæringsprisen her (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere