RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marijke (26) funnet død

Sist oppdatert:
Den savnede legen Marijke Vervoort (26) er funnet - død.

Liket som søndag morgen ble funnet ved kanten av vannet Gjende, er den savnede 26-årige legen Marijke Vervoort. Det bekrefter politiet ovenfor TV 2 Nettavisen.

Druknet
- Årsaken til døden er sannsynligvis drukning, sier politiinspektør Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt.

Den foreløpige obduksjonsrapporten ble klar fra Rettsmedisinsk i Oslo mandag, og familien til den nederlandske kvinnen er allerede informert.

Ført med breen
Det er foreløpig uklart hva som skjedde da Marijke døde, men politiet utelukker at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

Det var matrosen på båten «Gjendine», som går fra Gjendesheim over Gjendevannet Memurubu og Gjendebu, som oppdaget den døde kvinnen i vannkanten søndag morgen, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Skipper Harald Rune Øvstedal sier til lokalavisen at Marijke ikke kan ha falt i vannet fra stien. Stedet er en eneste stor ur, og det går ingen sti inn til området.

Teorien til mannskapet på «Gjendine» er at liket av Marijke kan ha kommet ned fra breene med elva ved Memurubu og blitt ført dit hun lå med strømmen i vannet.

Skulle gjenoppta leting
Marijke Vervoort var var vant til å reise rundt i verden på egen hånd, og vandret alene i Jotunheimen da hun forsvant i pinsen.

Lørdag 3. juni snakket hun med et norsk ektepar og en polsk mann. Den siste sikre observasjonen ble gjort om morgenen 1. pinsedag (4. juni), da hun var på vei fra Spiterstulen til Visdalen etter å ha betalt overnattingen på fjellstua Spiterstulen i Lom kommune i Gudbrandsdalen.

Det ble søkt med helikopter og hunder over store deler av Jotunheimen i nærmere tre uker, før leteaksjonen ble innstilt i påvente av snøsmelting. Etter planen skulle letingen gjenopptas i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere