Maritas døtre får 900.000

Marita Strøm (38) ble skutt og drept i Irak. Hennes 25 år gamle kurdiske ektemann er fengselt for drapet. Bildet er tatt like før hun reiste på ferie 9. august i år.

Marita Strøm (38) ble skutt og drept i Irak. Hennes 25 år gamle kurdiske ektemann er fengselt for drapet. Bildet er tatt like før hun reiste på ferie 9. august i år. Foto: Privat / SCANPIX

Døtrene var vitne til at mamma Marita Strøm ble skutt og drept i Irak. Nå får de rekordstor erstatning.

04.04.06 10:25

To av Marita Strøms døtrene satt i baksetet på bilen da moren ble skutt og drept i Suleimaniya nord i Irak. Senere ble faren, Osman Omar Osman, siktet og dømt for drapet. Den tredje og yngste datteren var ikke i bilen, men hjemme hos en slektning i den nordirakiske byen.

Nå er jentene tilkjent 300.000 kroner hver i voldsoffererstatning, skriver Adresseavisa. Kun én gang tidligere er det betalt ut et så stort beløp til etterlatte barn.

- Det er domstolene som setter standard for nivået for utbetalingene i disse sakene, og i og med at Maritas jenter har fått mye, historisk sett, er jeg fornøyd med summen, sier advokatfullmektig Jørgen Aunet til Namdalsavisa. Aunet har bistått de mindreårige jentene på oppdrag fra Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag