RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Marita Strøm (38) ble skutt og drept i Irak. Hennes 25 år gamle kurdiske ektemann er fengselt for drapet. Bildet er tatt like før hun reiste på ferie 9. august i år.
Marita Strøm (38) ble skutt og drept i Irak. Hennes 25 år gamle kurdiske ektemann er fengselt for drapet. Bildet er tatt like før hun reiste på ferie 9. august i år. Foto: Privat / SCANPIX

Maritas døtre får 900.000

Sist oppdatert:
Døtrene var vitne til at mamma Marita Strøm ble skutt og drept i Irak. Nå får de rekordstor erstatning.

To av Marita Strøms døtrene satt i baksetet på bilen da moren ble skutt og drept i Suleimaniya nord i Irak. Senere ble faren, Osman Omar Osman, siktet og dømt for drapet. Den tredje og yngste datteren var ikke i bilen, men hjemme hos en slektning i den nordirakiske byen.

Nå er jentene tilkjent 300.000 kroner hver i voldsoffererstatning, skriver Adresseavisa. Kun én gang tidligere er det betalt ut et så stort beløp til etterlatte barn.

- Det er domstolene som setter standard for nivået for utbetalingene i disse sakene, og i og med at Maritas jenter har fått mye, historisk sett, er jeg fornøyd med summen, sier advokatfullmektig Jørgen Aunet til Namdalsavisa. Aunet har bistått de mindreårige jentene på oppdrag fra Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere