*Nettavisen* Nyheter.

Markedsfører snus for røykere

Snus blir markedsført som et alternativ for røykere som vil slutte, mener Den norske lægeforening, og får støtte fra forskere.

(SIDE2): - Vi ser stadig nye måter å markedsføre snusen på. Den kan kjøpes i små poser, noe som gjør det mindre grisete å snuse. Man setter opp små kjøleskap for snus i barene. Der folk før tok en sigarett tar de nå en pris snus. Dette markerer jo en trend, sier visepresident Per Meinich i Den norske lægeforening til Dagsavisen.

Legeforeningen mener disse trendene er et forsøk fra tobakksindustrien på å etablere snus som et hjelpemiddel for røykere som vil stumpe sigarettene.

Legene får støtte fra forskerhold, og Sosial og helsedirektoratet er også enige i at snus markedsføres på en annen måte nå enn tidligere.

- Det er helt åpenbart at de prøver å etablere snus som et røykeavvenningsprodukt. Og det ser man jo at de har lykkes med av statistikken, sier forsker Karl Erik Lund ved Statens institutt for rusmiddelforskning til Dagsavisen.

Den største snusimportøren i Norge avviser derimot påstandene.

- Vi har ikke noen slik strategi, men vi vet at folk bruker snus til røykeavvenning, sier Sven-Erik Steffenrud i Swedish Match Norge AS til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag