RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marokkanske trygdesvindlere går ustraffet

Sist oppdatert:
50 personer, de fleste marokkanere, har svindlet trygd for til sammen 65 millioner kroner. Ingenting tyder foreløpig på at de blir straffet.

(iOslo.no) Gjennom et samspill med en lege og en psykiater svindlet marokkanerne til seg 65 millioner trygdekroner ved hjelp av uriktige legeerklæringer. Legen og psykologen er tiltalt av Økokrim. Ingen av mottakerne av trygden er foreløpig siktet i saken, skriver VG.

– Det vil avhenge av om NAV anmelder enkeltsakene, slik at de kan etterforskes ved politidistriktene, sier førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim.

En marokkaner flyttet til hjemlandet med en gang han fikk innvilget uføretrygd i 1984. De påfølgende årene meldte han inn åtte barn til trygdekontoret, og økte dermed barnetillegget jevnlig, ifølge avisen.

Politikilder opplyser at det er uheldig hvis personer som har bestukket leger og psykiatere for å svindle trygd, ikke blir siktet. Pasientene skal ha betalt mellom 3.000 og 15.000 kr for legeerklæringene.

Flere av marokkanerne har hatt så god råd at de har bygd hus i Marokko, samtidig med at de har bodd i Oslo-området. Noen har også flyttet til hjemlandet, selv om de fortsatt har mottatt sykepenger, attføringsstønad og uførepensjon.

Allerede i år 2000 ble det avslørt omfattende trygdesvindel med uriktige legeerklæringer fra leger og psykiatere. Likevel valgte jurister i Oslo-politiet å ikke prioritere saken. Politiet fikk derfor ikke ransaket personene, eller beslaglagt noe.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere