*Nettavisen* Nyheter.

Marte Gerhardsen generalsekretær i CARE

Marte Gerhardsen (midten) er ny generalsekretær i CARE. Her med søster Mina og far Rune Gerhardsen. Foto: Nettavisen (Nettavisen)

Går fra Utenriksdepartementet til bistandsorganisasjon.

Marte Gerhardsen (35) er tidligere AUF-leder og datter av Rune Gerhardsen. Hun kommer fra jobb i Utenriksdepartementet (UD) som bidrar med støtte til CARE.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier hun.

Potensial
Den nye generalsekretæren bringer med seg mye erfaring til jobben. I tillegg til å ha vært AUF-leder og hatt jobb i UD, har hun også vært styremedlem i Flyktninghjelpen.

- CARE er en solid organisasjon med stort potensial, sier Gerhardsen.

Hun fattet interesse for stillingen spesielt fordi CARE Norge jobber med kvinnerettet bistand, og håper å gjøre organisasjonens arbeid mer kjent for nordmenn.

- Dersom halve befolkningen holdes utenfor, vil vi ikke lykkes med å bekjempe fattigdom eller sørge for mer rettferdige samfunn, sier hun.

Tredje størst
CARE er blant en av verdens største innen nødhjelp. CARE Norge ble stiftet i 1980 og driver nødhjelpsarbeid til over 20 land, med hovedvekt på Afrika. Den økonomiske støtten kommer fra privatpersoner, bedrifter og organisasjoner. Internasjonalt er CARE verdens tredje største bistandsorganisasjon, med over 1200 prosjekter i 69 land og vel 15.000 medarbeidere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.