RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Märtha slår tilbake mot fødselskritikerne

Sist oppdatert:
Prinsesse Märtha Louise slår tilbake mot de som de siste dagene har kritisert hjemmefødsler. - Risikoen er minimal, sier hun.

(SIDE2): Prinsessen er dermed uenig med professor Ola Didrik Saugstad, som i helga gikk ut og ba folk om ikke å følge den kongelige trenden med å føde hjemme, fordi risikoen er stor.

- Utenlandske studier, blant annet av statistiker Marjorie Tew, viser at det statistisk sett ikke er større fare for barnedødelighet ved hjemmefødsler enn ved sykehusfødsler. Snarere tvert imot. Marsden Wagner, som i 16 år ledet WHOs mor og barnseksjon, har understreket at risikomomentet er minimalt, sier prinsesse Märtha Louise til Aftenposten.

Uttalelsen kommer i forbindelse med Leah Isadoras barnedåp i Slottskapellet torsdag. Leah ble nemlig født hjemme, på prinsessens sommersted Bloksberg på Hankø.

- For meg var det naturlig å føde hjemme. Jeg tenke på det allerede under første svangerskap, men turte ikke. Jeg hadde en kjempeflott fødsel på sykehuset, det har ingenting med det å gjøre, sier Märtha.

Hun synes det er viktig at kvinner selv har en mulighet til å velge hvor og hvordan de vil føde, og synes personlig at det var en veldig trygghet i det å føde hjemme. Märtha forteller at Aris støtte før og under fødselen var helt avgjørende.

Om navnet Leah Isadora kan hun avsløre at det var Aris idé.

- Ari tok initiativet til det fordi han alltid har vært fascinert av danseren Isadora Duncans liv og tragiske død. Så må jeg innrømme at jeg alltid har vært en stor Star Wars-fan. og prinsesse Leia har alltid vært den vakreste i hele verden, sier Märtha til Aftenposten.

Torsdag døpes Leah Isadora i Slottskapellet. (Se video her)

Dåpen finner sted i Slottskapellet klokken 12. Biskop Ole Christian Kvarme forretter under gudstjenesten og forestår dåpen.

Leah Isadora som ble født 8. april i år, er Martha og Aris datter nummer to, og kongen og dronningens tredje barnebarn.

Hun vil bli båret til dåpen av Hennes Majestet Dronningen.

Øvrige faddere er Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Laurentien av Nederland, Gry Brusletto, Katharina Salbu, Espen Bjørshol, Didrik Vigsnæs og Jon Andreas Håtun - bedre kjent som Jono El Grande.

Etter dåpen vil Deres Majesteter Kongen og Dronningen være vertskap for en privat lunsj på Slottet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere