RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Märthas vaktbikkje er healer

Sist oppdatert:
Også prinsessens sekretær blander roller: Hun er ansatt av slottet, jobber for Märthas firma og driver selv med healing.

I debatten om prinsesse Märthas blanding av roller som prinsesse og næringsdrivende, stilles det nå spørsmålstegn ved rolleblandingen til hennes personlige sekretær Mari Sørli.

Siste: Märtha svarer på kritikken

Ifølge kongehusets hjemmesider er Mari Sørli ansatt ved slottet som protokollsekretær for prinsessen. Dermed er hun lønnet av skattebetalerne for å bistå prinsessen i hennes offisielle gjøremål som representant for kongehuset.

«Det var tydelig at hun var der for å passe på Märtha»

Journalist Belinda Olsson i Aftonbladet om Mari Sørli

Vaktbikkja bytter hatter
Men Nettavisen kan i dag avsløre at Mari Sørli i likhet med prinsessen bærer flere hatter. Sørli har under hele engledebatten vært ved prinsessens side, og har vært hennes «vaktbikkje» i møte med media. Hun fulgte også prinsessen under rettssaken i Horten tirsdag.

Da Märtha onsdag denne uken var i Sverige - som selvstendig næringsdrivende - for å promotere en eventyrbok, ble hun fulgt av Mari Sørli. Prinsessen hadde ingen offisielle oppdrag i nabolandet.

Hun stilte til intervju med avisen Aftonbladet med sekretæren på slep. Intervjuet handlet om Märthas forfatterskap og ikke-kongelige virksomhet. Ved flere anledninger under intervjuet brøt Mari Sørli inn for å korrigere Märtha.

Passet på nærings-Märtha
- Det var tydelig at hun var der for å passe på Märtha, og at hun ikke stolte på at prinsessen ville klare å svare på spørsmålene mine, forteller journalist Belinda Olsson til Nettavisen.

På spørsmål til Mari Sørli om hvem hun er ansatt av, svarer hun:

- Jeg er ansatt av slottet.

- Prinsessen var i går i Stockholm som næringsdrivende og ikke i offisiell sammenheng. Du deltok aktivt i hennes promoteringstur. Hvem var du da på jobb for?

Etter en tenkepause, velger Mari Sørli å svare slik:

- Det har jeg ingen kommentar til. Men det er altså slik at det er en prosentvis stillingsfordeling mellom slottet og Prinsesse Märtha Louises Kulturformidling.

Kun Märtha er ansatt
- Og hvem var du på jobb for i går?

- Ingen kommentar.

- Hvordan er din stillingsprosent i prinsessens firma?

- Det har jeg overhodet ingen kommentar til.

- Hvorfor ikke?

- Det vil jeg ikke svare på.

Ifølge enhetsregisteret i Brønnøysund, har imidlertid firmaet Prinsesse Märtha Louises Kulturformidling kun én ansatt, nemlig prinsessen selv.

- Hvem betaler din lønn?

- Ingen kommentar.

Var englekontakt
- Hvorfor vil du ikke avklare hvordan din rolle er fordelt mellom det offisielle og prinsessens næringsdrift?

- Jeg har ingen ytterligere kommentarer, svarer Sørli.

Da prinsesse Märthas engleskole ble avslørt tidligere i år, sto Mari Sørli i Brønnøysundregisteret oppført som kontakt for Astarte Education. Overfor Aftenposten avviste da Sørli at hun selv eller slottet har bindinger til den alternative skolen.

- Jeg har ingen rolle, annet enn at jeg svarer på spørsmål for prinsessen når det gjelder kultursatsningen, sa hun til avisen.

Samme dag ble både Sørli og slottets telefonnummer fjernet fra oppføringen i enhetsregisteret.

Startet healing-firma
Nå er imidlertid Mari Sørli tilbake i det samme registeret. Men denne gang i en annen sammenheng. 2. august i år registrerte hun et enkeltmannsforetak.

Formålet er ifølge registeret «utøvelse av healing og energiarbeide». Firmaet bærer også hennes navn, og heter «Mari Sørlis healing/energi arbeide».

Firmaet er registrert på Sørlis private adresse, som er i Camilla Colletts vei på beste vestkant i Oslo.

Tirsdag 24. juli ble Märthas engleskole kjent i mediene. Det var da ikke tidligere kjent at prinsessen starter egen skole, selv om nettsiden ifølge whois-oppslag ble registrert 22. juli.

Sørli registrerer sitt firma nøyaktig 15 dager etter at engleskolen først ble registrert på nettsiden.

Prinsessens personlige sekretær bekrefter at det er hennes foretak, og at det nylig ble opprettet.

- Men jeg har ingen kommentarer til dette i det hele tatt, sier Sørli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere