RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martine (23) ble drept

Sist oppdatert:
London-politiet bekrefter at de har funnet norske Martine Vik Magnussen (23) drept. - Tragisk tap av en ung kvinnes liv, sier politiet.

LONDON/OSLO (Nettavisen): Den avdøde kvinnen ble funnet ved en leilighet Great Portland Street i London sentrum søndag.

23-åringens familie har identifisert liket av den døde kvinnen, og politiet bekrefter at det er Asker-jenta Martine Vik Magnussen som ble funnet i et søppelrom i leilighetskomplekset.

Martine skal ha flyttet til London i februar i fjor, og startet finansstudier ved Regent's Business School i november. Hun ble sist observert på det trendy kjendisutestedet Maddox Club i London sentrum natt til fredag. Den siste sikre observasjonen av henne, var ved klubben i 03-tiden.

Identifisert av familien
Søndag reiste 23-åringens familie til London for å identifisere den døde kvinnen. Mandag ettermiddag bekrefter Scotland Yard overfor Nettavisen at den avdøde er blitt identifisert.

- Ja, vi kan bekrefte at den drepte er den norske savnede kvinnen. Det til tross for at det ennå ikke er gjennomført noen formell identifikasjon av henne, sier talsperson for Scotland Yard, Lisa Joe, til Nettavisen.

Ingen er så langt pågrepet i saken.

- Det er klart at det er en del mennesker som vi ønsker å avhøre i forbindelse med saken. Dette inkluderer araberen som hun ble sist sett sammen med, sier Lisa Joe.

Den 26 år gamle araberen som er bosatt i leilighetskomplekset, er den siste som ble sett sammen med Martine. Nå er mannen mistenkt for drap, ifølge en kilde med god kjennskap til etterforskningen.

- Vet dere hvordan hun ble drept?

- Det vet vi ikke ennå, sier Joe og opplyser at obduksjonsrapporten vil foreligge i løpet av dagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Tragisk
- Dette er et tragisk tap av en ung kvinnes liv. Hun hadde kommet til London for å studere og hadde hele fremtiden foran seg. Hun var en veldig populær ung jente med mange venner og hadde en sprudlende personlighet. Hennes familie som er i London får støtte av politiet i denne forferdelige tiden, sier etteforskningsleder Jessica Wadsworth.

Også skolen der Martine Vik Magnussen studerte har sendt ut en uttalelse der de bekrefter dødsfallet.

- Det er med sorg jeg må skrive at en av våre studenter ble funnet død denne helgen. På vegne av skolen vil jeg kondolere til familien og alle som kjente Martine, skriver administrerende direktør Aldwyn Cooper på skolens hjemmesider.

Professoren opplyser at det vil bli arrangert gruppesamlinger for de sørgende elevene. Så snart skolen har fått konferert med 23-åringens familie, vil det blir arrangert minnesamling.

Drapsalarm
Venninner av 23-åringen har fått høre at hun planla å delta på et nachspiel, men kjenner ikke detaljene rundt hvor og når.

Søndag morgen gikk politiet til aksjon mot en leilighet i Great Portland Street (se kart nederst i artikkelen). Bakgrunnen for aksjonen var et tips i forbindelse med søket etter Martine.

Søndag kveld bekreftet politiet i London at de hadde funnet liket av en kvinne i tilknytning til leilighetskomplekset.

- Vi betrakter dette som en veldig alvorlig drapsetterforskning, sier pressetalsmann Simon Fisher ved London Metropolitan Police til Nettavisen.

Politiet fant 23-åringen delvis tildekket av søppel og skrot.

Kjendisnettverk
Sjømannskirken og den norske ambassaden i London har forløpende kontakt i saken. Nettavisen får opplyst at Sjømannskirken vil være tilgjengelig for studenter i storbyen som har behov for noen å snakke med.

- Studentmiljøet her er helt klart sterkt påvirket av denne saken, og hennes nærmeste vennekrets har vært svært engstelig for henne, sier sjømannsprest Torbjørn Holt til Nettavisen.

Martine var elev ved prestisjeskolen Regent's college i London, og har tilhørt nettverket til en rekke kjente norske kjendis- og rikmannsdøtre.

Flere kilder forteller Nettavisen at den savnede 23-åringen er en del av kretsen rundt Fredriksen-døtrene Kathrine og Cecilie, som også er bosatt i London.

Den savnede kvinnen er også en del av nettverket til den mer ukjente nettverksprinsessen Andrea Nicoline Stang. I dette nettverket finner man en rekke unge norske overklassebarn som Elisabeth Røkke (Kjell Inge Røkkes datter, Carl Erik Hagen (Stein Erik Hagens sønn) og Victoria Marie Treschow (Mille-Marie Treschows datter).

Sjokk og vantro
Utestedet der hun sist ble sett i live, Maddox i Mayfair, er viden berømt for sitt kjendisklientell. Prinsesse Beatrice, Amy Winehouse, Keira Knightley, P Diddy og Madonna er blant stjernene som frekventerer nattklubben.

I nettverket rundt avdøde Martine er ikke bare de superrike. Også tidligere glamourmodell Aylar Lie og datteren til TV-kjendis Hallvard Flatland hører med i kretsen.

Miljøet er i sjokk og sorg etter at de søndag mottok meldingen om at deres savnede venninne trolig var funnet drept.

- Vi har mottatt meldingen om at hun kan være drept med vantro og sjokk. Ingen kan få det til å stemme, sier en venninne til Nettavisen.

Følg saken på mobil: Send NETT til 1930

Den savnede jenta ble sist sett på en klubb i Mill Street (merket med B på kartet). Den døde personen britisk politi har funnet befant seg på adressen Great Portland Street (A på kartet).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere