Massekollisjon i Stryn

Foto: Jamel Rake-Strynenytt.no

To personer er alvorlig skadet etter at en melkebil kjørte inn i to personbiler i en tunnel på Strynefjellet søndag kveld. Totalt ble seks personer skadet i massekollisjonen.

11.04.04 21:24

Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.29 første påskedag, og en melkebil og tre personbiler var involvert. To personer er fraktet med luftambulanse til sykehuset i Førde, med hode- og bruddskader.

Begge er tyske statsborgere, etter det TV 2 Nettavisen erfarer.

- Ulykken skjedde på et sted som heter Oppljostunnelen, 100 meter inn i tunnelen. Der var fire biler involvert i en kollisjon, opplyste operasjonsleder Jon Sandvik i Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nettavisen like etter klokken 18 søndag.

Ifølge skaderapporten politiet har mottatt, skjedde ulykken på følgende måte:

Den ene bilen som kom fra Stryn, fikk sleng da den kom 100 meter inn i tunnelen, og traff den ene fjellveggen. Det kom en Toyota som prøvde å unngå den, og dermed traff den andre fjellveggen. Samlet sett blokkerte de veibanen, og en lastebil som kom fra øst mot vest greide ikke å stanse, men frontkolliderte med begge to.

Totalt var tre personbiler involvert, i tillegg til tankbilen fra Tine Meierier. I tillegg til de to som er sendt til sykehuset i Førde, ble fire andre skadd i ulykken.

- De fire ble sendt til legevakten. De to som ble fraktet med luftambulanse, har hode- og bruddskader. Vi har ikke fått noen status fra sykehuset etter at de kom dit, sier operasjonsleder Wenche Hope ved 21-tiden.

Riksvei 15 åpnet igjen klokken 20.30 søndag kveld.

Jente (4) livstruende skadd
I en annen ulykke første påskedag, ble en fire år gammel jente livstruende skadd etter en utforkjøring ved Atna i Stor-Elvdal i Hedmark.

- En bil kjørte av veien like sør for avkjøringen til Atna i Stor-Elvdal. To personer er sendt til Ullevål universitetssykehus med helikopter, opplyser politioverbetjent Magne Brobakken i Hedmark politidistrikt til NTB.

Ved sykehuset får NTB opplyst at jenta fikk hode- og bruddskader. Hun er livstruende skadd, og tilstanden hennes er kritisk.

Tilstanden til den andre personen er ukjent.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 15.14 søndag. Lensmannen i Stor-Elvdal var søndag ettermiddag på åstedet for å foreta undersøkelser. Årsaken til ulykken er ukjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.