RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Massemorder soner med norske småkriminelle

Sist oppdatert:
Den bosnisk-serbiske krigsforbryteren Dragan Obrenovic (41) er dømt for drap på 7500 muslimer. I Norge soner han med småkriminelle og fartsbøller.

Obrenovic ble i desember 2003 dømt til 17 års fengsel for medvirkning til massakrene i den bosniske byen Srebrenica i 1995.

I norske fengsler sitter det tre krigsforbrytere som er dømt i FNs krigsforbryterdomstol. Ifølge VG soner ingen av dem i høyrisikocellene i Norges sikreste fengsel, Ringerike. Disse cellene ble opprettet for nettopp å ta imot personer som er dømt i krigsforbryterdomstolen.

Medlemmer i Stortingets justiskomité er overrasket over VGs opplysninger om at Obrenovic soner sammen med norske småkriminelle, fartssyndere og promillekjørere.

- Dette er en hån og en provokasjon mot familien til dem som ble drept i massakren, sier Jan Arild Ellingsen (Frp) i justiskomiteen til VG.

Aps nestleder i justiskomiteen, Gunn Karin Gjul, ønsker svar fra justisminister Odd Einar Dørum.

- Jeg synes dette er både uforsvarlig og uakseptabelt. Man skal ikke være naiv i forhold til krigsforbrytere, og det var en grunn til at vi bygde akkurat Ringerike fengsel, sier Gjul til VG.

Dragan Obrenovic er én av to bosnisk-serbiske kommandanter som har innrømmet ansvar for de verste massakrene i Europa siden andre verdenskrig.

I dommen heter det blant annet at Obrenovic ikke gjorde noe for å hindre sine underordnede fra å delta i myrderiene i Srebrenica.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere