KONTRASKJÆRET (Nettavisen): Kampen mellom Sverige og Tyskland, lørdag, endte i en dramatisk 2-1-seier til Tyskland. Dramatisk har det også vært under VM-festen på Kontraskjæret.

- Det brøt ut slåsskamp mellom tyske og svenske fans på Kontraskjæret. De barket sammen to ganger. Det begynte på Kroos-scoringa, og fortsatte ved full tid, sier Nettavisens journalist Jonas Giæver, som selv befant seg på Kontraskjæret og fikk med seg slåsskampen.

Seiersmålet til Toni Kroos i 95. minutt gjorde at det hele eskalerte.

- Benker falt og øl fløy

Noen prøvde å gripe inn, og flere kastet seg inn i slåsskampen. Giæver forteller at det hele var så dramatisk at de måtte komme seg bort fra området.

- Det var bord som ramla, folk som falt over bordene. Benker falt og øl fløy.

Ifølge Giæver, tok det cirka ti minutter før vaktene på stedet grep inn, samtidig som flere sto og ropte etter dem.

Også TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg var til stede på Kontraskjæret.

- Et par folk begynte å bråke og etter hvert ble det fysisk. Vi valgte da å komme oss vekk, men det så ut som at det ble ganske mange involverte, forteller hun.

Hun forteller at hun så vaktene etter hvert kom til.

- Men vi var mest opptatt av å trekke oss unna, så jeg vet ikke akkurat hvordan vaktene håndterte det.

Kontraskjæret ligger ved Café Skansen midt i Oslo. Det er 18-års aldersgrense på gratis-arrangementet og 20-års aldersgrense på VIP-området.

Les også: Tyskland med dramatisk overtidsseier mot Sverige

- Amper stemning

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo-politiet sa til Nettavisen lørdag kveld at de ikke har fått inn noen melding om slåsskampen, men at det har vært mer uro enn tidligere i VM:

- Det har vært amper stemning utenfor området ved et par anledninger, og vi har hatt en hendelse der en person knuste et glass i hodet på en annen.

Politiet fikk kontroll på vedkommende.

- Det har vært et par hendelser, der det har hatt forskjellig utfall. Noen har blitt arrestert og noen har blitt bortvist fra området, forteller han.

Gulbrandsen forteller at sikkerheten på stedet generelt skal være god.

- Ingen personskader

Geir Oterhals er daglig leder for Fotballfesten AS, som arrangerer festen på Kontraskjæret.

Han bekrefter overfor Nettavisen at det var en hendelse, og sier det kun oppsto materielle skader under slagsmålet. Han mener de raskt fikk kontroll på situasjonen.

- Det var noen svensker som kastet øl mot tyske fans, og det var slik det startet. Vi var på stedet etter to minutter, sier Oterhals.

Politiet: - De stiller med egne ordensvakter

Nettavisen snakket med Oslo-politiet søndag morgen.

- Hvordan kommer dere til å følge opp VM-festen videre på Kontraskjæret?

- Arrangøren er dekket opp med egne ordensvakter, som vi mener har

god kontroll, så politiet følger med og er synlige for å se at alt går rolig og trygt for seg og for å virke forebyggende, sier Aune til Nettavisen.

- Fare for ordensforstyrrelser og vold

Operasjonslederen forteller at lørdagens slåssing ikke er meldt inn hos dem.

- Men vi har lest om det i Nettavisen. Dette er et arrangement med mange besøkende og med alkohol i bildet. Dermed er det fare for både ordensforstyrrelser og voldsutøvelse, så vi kommer til å følge med gjennom hele VM, forsikrer operasjonslederen.

Søndag spilles følgende kamper:

  • England-Panama klokken 14.
  • Japan-Senegal klokken 17.
  • Polen-Colombia klokken 20.