*Nettavisen* Nyheter.

Massiv selvpisking i KrF

Selvpiskingen i KrF har tatt helt av. Over 1100 klager og forslag til forbedringer har kommet inn til den såkalte havarikommisjonen, som skal se på hva som gikk galt ved valget i høst. Men alt er hemmelig.

20.10.03 15:40

Mandag gikk fristen ut for fylkespartiene til å melde sine klager og forslag inn for den såkalte havarikommisjonen som ble nedsatt etter det elendige valgresultatet for Kristelig Folkeparti.

- Overveldende
- Kommisjonen har bedt KrF-medlemmene si hva de mener, både når det gjelder politikk, organisasjonen og valgkampen, sier lederen av utvalget, fylkesleder Olav Hodne i Vest-Agder til TV 2 Nettavisen.

Hodne er glad for at han er pensjonist, for responsen fra medlemmene har vært overveldende. Nå gjenstår mye arbeid med å gå gjennom alt og systematisere meningene.

- Kanal for skuffelse
- Responsen har vært overraskende stor. Det tyder på et veldig engasjement og at folk har trengt en kanal for skuffelse og frustrasjon, sier Hodne.

Han må være ferdig med oppsummeringsarbeidet innen 7. november. Dagen etter skal konklusjonene legges frem for sentralstyremøte i KrF.

Det store spørsmålet er om medlemmene ønsker å bytte ut partilederen. Hodne vil foreløpig ikke si noe om dette eller andre kontroversielle forhold i partiet. Han har bestemt at prosessen skal foregå bak lukkede dører.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.