RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Massør dømt for å ha voldtatt kunder

Sist oppdatert:
Retten mener kvinnene ble overrumplet da de lå på massasjebenken.

Den mannlige massøren er i Oslo tingrett dømt for to voldtekter. Begge voldtektene fant ifølge tiltalen sted på en større passasjerferge.

Mannen i 40-årene er dømt til ubetinget fengsel i ett år og fire måneder. Han er i tilegg dømt til å betale erstatning til hvert av ofrene på 70.000 kroner.

- De ble overrumplet
Ifølge tiltalen var begge kvinnene ute av stand til å motsette seg voldtekten, fordi han overrumplet dem mens de lå på massasjebenken.

«De var inne på en lugar med en stor mann ikledt bare en truse og med et håndkle som dekket deler av kroppen samt noe over øynene. Begge ble overrumplet, følte seg handlingslammet og klarte ikke å gjøre noe», står det i dommen.

Mannen var ansatt som massør på fergen, og overgrepene skjedde i november 2012 og mars 2013. 

- Flertallet har kommet til at tiltalte må dømmes for grovt uaktsom voldtekt i forhold til begge de fornærmede, skriver Oslo tingrett.

Han er dermed ikke dømt for forsettlig voldtekt, men i tillegg til dommen for grovt uaktsom voldtekt, er han dømt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling.

Advokat Thomas Randby sier hans klient er lettet over å ikke bli dømt for forsettlig voldtekt.

- Sterkt å bebreide
Retten mener mannen opptrådte grovt uforsvarlig.

«Tiltalte er sterkt å bebreide for at han ikke gjorde mer for å høre med de fornærmede om de ville og samtykket før han satte i gang med slik intim og krenkende massasje», står det i dommen.

Mannens forsvarer, advokat Thomas Randby, sier hans klient er lettet over dommen.

- Han er lettet over å ha blitt frifunnet for forsettlig voldtekt når det gjelder begge postene, men han er likevel skuffet over at han ble domfelt for øvrig etter tiltalen, sier Randby til Nettavisen.

Han er også fornøyd med at straffen er lavere enn det aktor la ned påstand om. Påstanden var en fengselsstraff på fire år og åtte måneder, mens dommen var på ett år og fire måneder.

- Han er lettet over at straffen er såpass mye lavere i forhold til aktors påstand. Han vil nå bruke ankefristen til å vurdere om han skal anke eller ikke, sier Randby, som i retten mente hans klient måtte frifinnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere