RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maten som øker sexlysten

Dette bør spise om du vil ha fart på sexlivet ditt.

(SIDE2): De fleste av oss har hørt at enkelte matvarer kan fungere som et afrodisiakum. Her er noen fakta om mat og hvordan disse kan få fart på sexlivet ditt på 1-2-3.

Les også: Slik blir du en tiger i senga

Finn din perfekte match her

Ost
Ost kan faktisk få deg i det rette humøret. Grunnen er at ost er full av zink og dette kan øke sexlysten ved å senke et av kroppens libidohemmende hormon. I følge undersøkelser kan til og med bare lukten av ost øke blodsirkulasjonen med 5 prosent.

Granateplejuice
Denne juicen ble voldsomt populær i 2006 og grunnen for det er enkel – den forbedrer sexlivet ditt. Forskere har funnet ut at denne juicen er pakket med vitaminer som for eksempel vitamin E som forbedrer fruktbarheten, vitamin A som øker testosteron og østrogennivået og vitamin C som øker nivået av hormonet oxytocin, som fører til økt seksuell lyst for både kvinner og menn. Her er det bare å hive innpå med granateplejuice folkens.

Sushi
Sushi inneholder mange næringsstoffer som kan gi sexlivet ditt en "boost". Fet fisk som laks og tunfisk inneholder blant omega 3 og l`Arginine, to kjemiske sammensetninger som forbedrer sirkulasjonen og seksuell drift. Sjøgress har høyt innhold av iodine som gir et "boost" til testosteronet. Wasabi og dets aktive ingrediens endrer seg i kroppen og fører til at kroppen opptrer som den er opphisset. Soyasaus inneholder kjemikaler som øker nivået av østrogen hos kvinner.

Østers
Dette velkjente afrodisiakumet lever neste opp til sitt rykte – i følge forskere er disse små sjøskapningene fulle av zink og andre mineraler som er kritiske for produksjonen av seksuelle hormoner.

Sjokolade
I følge en legende drakk Keiser Montezuma 50 kopper med sjokolade hver dag for å gi viriliteten sin en "boost" før han besøkte sitt harem på 600 kvinner. Og historiens mest kjente elsker, Giacomo Casanova, skal i følge historier ha spist sjokolade daglig. Sjokolade inneholder nemlig et stoff som stimulerer nerveimpulsene og frigir dopamine i senteret av hjernen – som er assosiert med seksuelle nytelser. I tillegg kan det å spise litt sjokolade generere høye mengder av et stoff som påvirker avslapning.

Gresskarfrø
Denne salte snacksen inneholder også store mengder zink, som påvirker testosteron nivået, og inneholder også et stoff som gir humøret ditt et "boost" som også er kjent for å letter angst og får oss til å føle oss mer åpen og frigitt. I følge forskere skal bare lukten av gresskarfrø føre til at blodgjennomstrømningen øker med 40 prosent.

Vin
Alkohol inneholder et stoff som skal føre til økt seksuell drift hos kvinner. Men husk også at for mye alkohol har en negativ effekt på nervesystemet og kan føre til at den seksuelle lysten faller fort. Så moderate mengder er altså nøkkelen her.

Kaviar
Den salte delikatessen er rik på magnesium, essensielt for å balansere nivået av seksuelle hormoner, seksuell stagnasjon og følsom hud. Du bør derfor spise denne retten så fort du får sjansen. Er du ikke glad i fiskeegg vil en grønn salat med valnøtter gjøre samme nytten.

Soya
Soya er kanskje ikke det første du tenker på i forbindelse med romantikk, men soya har noen overraskende fordeler. Tofu binders seg til østrogenopptakerne, som oppmuntrer kvinners seksuelle drift og bekjemper overgangsalderens symptomer. Studier viser også at soya har en positiv effekt på prostata.

Honning
Honningen har en romantisk historie: Mange medisiner i Egypternes tid ble laget av honning – inkludert kurer mot sterilitet og impotens. Middelalderens menn ga også sine bruder en honningdrikk, som visstnok skulle gjøre ekteskapet søtere. Honning inneholder boron, et mineral som hjelper til å forbrenne østrogen og gir testosteronnivåene en "boost".

Singel? Finn din perfekte match på TV 2 Match.

(Kilde: HappenMagazine)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere