Måtte opereres løs fra madrass

En kvinne med liggesår måtte opereres etter at hun hadde grodd fast i madrassen.

06.11.08 11:35

Ifølge NRK hadde kvinnen i flere år nektet å motta pleie og vask på sykehjemmet hvor hun bodde. Til slutt grodde kroppen fast i madrassen.

Derfor måtte hun 25. oktober i år overføres til Akershus Universitetssykehus for operasjon, for komme seg løs fra madrassen.

- Jeg har fått bekreftet at vi har fått innlagt en pasient som har hatt veldig alvorlige liggesår, sier medisinsk fagansvarlig ved Akershus universitetssykehus, Bjørn Magne Eggen til NRK.

Foto: Morten Holm/Scanpix

Fylkeslegen undersøker saken
Fylkeslege i Oslo og Akershus, Petter Schou, sier kvinnen som ble lagt inn på Ahus har all rett til å nekte å ta imot behandling.

- Pasienter og mennesker kan forgå hvis de ønsker det uten at helsevesenet griper inn, men det går selvfølgelig en grense, sier han til NRK.

Han var ikke oppmerksom på saken da NRK tok kontakt.

Ikke bekymringsmelding
Årsaken er at Akershus Universitetssykehus ikke sendte bekymringsmelding til fylkeslegen, fordi kvinnen hadde retten på sin side til å nekte behandling.

Schou sier at han nå vil undersøke saken.

- Jeg har vært i kontakt med eldreombudet om det. Så langt har vi ikke fått noen klager. Men jeg har tatt kontakt med sykehuset for å få informasjon. Hvis vi får vite hvilket sykehjem pasienten har vært på vil vi nok ta kontakt med sykehjemmet for å skaffe informasjon om hva som har skjedd og hva som ligger bak vurderingene som er gjort, sier Schou.

Har du tips i saken? Mail oss på vaktsjef@nettavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.