RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mattelærer Abdelrahman tildelt Holmboe-prisen


PRISES: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) delte ut Holmboeprisen til matematikklærer Hanan Mohamed Abdelrahman fra Lofsrud ungdomsskole.
PRISES: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) delte ut Holmboeprisen til matematikklærer Hanan Mohamed Abdelrahman fra Lofsrud ungdomsskole. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ungdomsskolelærer Hanan Mohamed Abdelrahman ble mandag tildelt den høythengende Holmboe-prisen for sin innsats for at alle elever skal mestre matematikk.

– Abdelrahman er et ypperlig eksempel på hvilken betydning lærerens engasjement og kunnskap har for elevenes læring, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), som delte ut prisen mandag formiddag.

Les også: Slik redder du barna dine fra matteproblemer
Les også: Norske 5.-klassinger best i Norden i matematikk

Abdelrahman er lærer ved Lofsrud ungdomsskole i Oslo. Hun roses for at hun legger vekt på å forstå hvordan elevene tenker og hva de sliter med, og for å gi veiledning til den enkelte ut fra deres egne forutsetninger. Hun jobber også systematisk med å utvikle sine undervisningsmetoder.

– Elevene til Hanan Mohamed Abdelrahman skryter mye av henne. De opplever å ha en lærer som tar dem på alvor, og som virkelig legger seg i selen for at de skal bli gode i matematikk, sier Røe Isaksen.

Abdelrahman har mastergrad i grunnskoledidaktikk med fordypning i matematikk, men holder fortsatt på med matematikkstudier. Hun har gitt ut boka «Mattehjelperen – Leksehjelp for foreldre og elever på ungdomsskolen» og holder kurs for foreldre, gir elever gratis leksehjelp på to bibliotek og tilbyr hjelp på Facebook-siden Matematikkhjelperen, i tillegg holde kurs for pedagoger, skoleledere og foreldre.

Bernt Michael Holmboes minnepris for matematikklærere i grunnskole og videregående skole er oppkalt etter læreren til den store norske matematikeren Niels Henrik Abel. Prisen deles årlig ut av Norsk matematikkråd og er på 50.000 kroner. Prispengene skal deles mellom prisvinneren og skolen prisvinneren kommer fra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere