*Nettavisen* Nyheter.

Mattilsynet stengte spise-steder

Foto: Mattilsynet Hordaland

- Spisegjester kunne helt klart ha blitt syke, sier Mattilsynet i Bergen. Torsdag ble tre restauranter stengt på grunn av svært dårlig hygiene. Se bilder.

24.04.06 08:23

Det er de populære restaurantene «Mago» i Neumannsgate, «Barcelona» i Vaskerelven og «Kafé Spesial» i Christies gate som fikk døren låst med beskjed om å ordne opp i de skitne forholdene. Alle tre fikk merknader for svært dårlig renhold og orden.

- Det var inngrodd skitt og tydelig at det var veldig lenge siden sist det var blitt vasket. Spesielt hos «Barcelona» var det ille, sier distriktssjef Paal Fennell i Mattilsynet i Bergen til iBergen.no.

Helsefarlig
Så skittent var det at Mattilsynet mener det var mulig helsefare for kunder som spiste i restauranten.

- Vi kjenner ikke til noen tilfeller, men spisegjester kunne helt klart ha blitt syke i de tre restaurantene. Og det er uakseptabelt, sier Fennell.

Det er over ett år siden sist restaurantene ble sjekket av tilsynet. Eierne reagerte med fortvilelse da de fikk ordren om å stenge.

- Både «Kafè Spesial» og «Barcelona» inviterte oss til å komme tilbake i dag for en ny inspeksjon. Umiddelbart satte de i gang med å vaske ned hele restauranten og har antagelig brukt hele natten. Er vaskingen bra nok, vil vi la dem åpne dørene igjen i dag.

«Mago» må skifte flere ødelagte håndvasker i tillegg til grundig nedvasking.

Både «Mago» og «Kafé Spesial» fikk åpne igjen allerede fredag etter å ha vasket. «Barcelona» fikk ifølge BT tillatelse til å åpne baren igjen, men måtte male kjøkkenet før de kunne åpne serveringen igjen.

Kveldsraid
Torsdag kveld gikk inspektører på uanmeldt visitt til 28 serveringssteder i Bergen sentrum. I tillegg til de tre stedene som fikk karakteren «ikke tilfredsstillende» og ble stengt for dårlige hygieniske forhold, var seks steder i faresonen for å bli stengt. Disse fikk karakteren «mindre tilfredsstillende» og fikk pålegg om mindre utbedringer.

19 steder fikk karakteren tilfredsstillende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.