*Nettavisen* Nyheter.

MC-medlemmer tatt for kidnapping

Trondheim rystes av nyheten om mannen som ble holdt kidnappet og mishandlet i en uke. To av de siktede i saken tilhører MC-klubben «Dead Boys Racing».

12.10.05 18:06

TRONDHEIM/OSLO (TV 2 Nettavisen): Det kom frem under en pressebrief ved politihuset i Trondheim onsdag ettermiddag.

- Vi har ingen opplysninger som knytter klubben direkte til denne handlingen. Men jeg kan bekrefte at to av de siktede tilhører klubben og er medlemmer der, sa etterforskningsleder i saken, politiinspektør Terje Lunde, under pressebriefen.

- Alvorlig sak
Seks personer i alderen 21 til 29 år ble onsdag varetektsfengslet etter at de lørdag ble pågrepet i en væpnet politiaksjon ved MC-klubben. Fem av dem ble fengslet for fire uker med brev og besøkskontroll, mens sjettemann ble fengslet for én uke.

Tre av de seks er av etnisk norsk opprinnelse. De tre siste kommer fra Iran, Irak og Chile. Samtlige er tidligere domfelt, blant annet for vold. Ifølge Lunde er en eller flere av dem knyttet til et kriminelt nettverk i Trondheim politiet har hatt under oppsikt.

Politiet er nå i full gang med åstedsundersøkelser, tekniske undersøkelser og vitneavhør.

- Vi er nå i starten av en omfattende etterforskning av en alvorlig sak, sa Lunde til pressen onsdag.

Klarte å rømme etter én uke
Ifølge politiet ble den 32 år gamle estlenderen kidnappet i Trondheim lørdag for halvannen uke siden. Han ble holdt fanget mot sin vilje på tre forskjellige steder i og rundt Trondheim.

Ifølge politiinspektør Lunde er motivet for kidnappingen foreløpig uklart, men han utelukker ikke at det skal ligge økonomiske uoverensstemmelser bak hendelsen.

Etter en uke med det Lunde karakteriserer som grov mishandling, klarte mannen å rømme. Ifølge Adresseavisa klarte han å ta seg til et hus om lag 500 meter fra MC-klubben som var det siste stedet han ble holdt fanget.

- Hjelp meg, hjelp meg! Drapsmenn! skal han ha ropt på engelsk til en forvirret eldre kvinne da han ringte på døra hennes ved Valset natt til lørdag.

Mannen ble deretter fraktet til sykehus for å få nødvendig legehjelp. Hvilke skader han er påført, ønsker politiet ikke å si noe om, men de bekrefter at han er i god nok stand til å la seg avhøre av politiet.

Ukjent klubb
Stedet hvor estlenderen til slutt klarte å flykte fra var en MC-klubb ved navn «Dead Boys Racing». Ifølge politiinspektør Lunde er dette en relativt ukjent klubb.

- Vi mener å tro at det er en gutteklubb for motorinteresserte. Vi har ingen spesiell kunnskap om klubben som skulle tilsi at de driver med kriminell aktivitet eller noe i den retning, sa Lunde.

Ifølge politiinspektøren har klubben kun fem medlemmer. To av dem er nå fengslet og siktet for frihetsberøvelse og grov legemsbeskadigelse.

Lørdag gikk væpnet politi til aksjon mot MC-klubben etter at de fikk opplysninger om at det skulle være våpen på stedet. Lunde ønsket onsdag ikke å si noe om hvilke beslag politiet har gjort på stedet, annet enn at de fant en mindre mengde narkotika, tilsvarende en brukerdose.

Det ble i løpet av helga gjort flere pågripelser. To av de siktede meldte seg selv for politiet.

Estlenderen, som bor i Estland, har oppholdt seg i Norge en tid forut for kidnappingen. Politiinspektør Lunde ønsket ikke å si noe om hva 32-åringen har fortalt om sitt ærende i Trondheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.