RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MDG-byråden ansetter egen «plastkriger»


PLASTKAMP: Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg vil plasten til livs i Oslo, og ansetter en person som skal ta opp kampen mot plast.
PLASTKAMP: Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg vil plasten til livs i Oslo, og ansetter en person som skal ta opp kampen mot plast.
Sist oppdatert:
- Vi skal vise verden hvordan en storby kan løse plastproblemet, sier Lan Marie Nguyen Berg.

Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) i Oslo vil plasten til livs, og ansetter nå en egen plastkoordinator.

«Byrådet gjør mye for å bekjempe plastforurensning i Oslo, men vi må gjøre enda mer fremover. Derfor ansetter vi nå en egen plast-koordinator, som skal jobbe med å finne tiltak for å redusere plastbruk og plastforsøpling i hele byen. Vi skal vise verden hvordan en storby kan løse plastproblemet», skriver Berg på Facebook.

Oslo er kåret til å være Europas miljøhovedstad i 2019, og hun skriver at de da «selvfølgelig også skal lede an i kampen mot plastforsøpling».

Les også: Slik vil byrådet forandre Oslo

- Skal ta en lederrolle

På Twitter omtaler også Oslo MDG byrådens nye miljøgrep, der de karakteriserer den nye stillingen som en «plastkriger».

- Vi mener at Oslo kan ta en lederrolle i kampen mot plastforsøpling. Neste år skal Oslo være Europas miljøhovedstad. Da må vi bruke søkelyset dette medfører til å vise hvordan en storby kan bidra til å løse plastproblemet, utdyper Berg overfor Nettavisen.

Byråden understreker samtidig at det gjøres mye bra i Oslo allerede.

- Vi har satt i gang hele kommunen med å finne ut hvordan vi kan bekjempe plastforurensning. Derfor velger vi nå å ansette en person som skal kooordinere innsatsen med å finne løsninger både for å redusere forbruk av unødvendige plastprodukter og for å hindre marin forsøpling, sier Berg.

Les også: MDG-byråd Berg: - Hagen vil påføre bilistene en ekstra bompengeregning på over 200 kroner

- Må bruke mindre plast

Hun viser til at de har et moderne renovasjonssystem, hvor plast sorteres for materialgjenvinning - og at de rydder plast i byen og i fjorden.

- Denne uken har vi sett et enormt folkelig engasjement for plastsaken. Folk skjønner at den enorme plastforsøplingen i havet betyr at vi må endre på forbruket vårt. Vi må rett og slett bruke mye mindre plast, sier Berg, og legger til:

- Når du ser hvordan en Q-tip kan skade en sjøfugl, er det ubehagelig å tenke på at det kan være du som har kastet den i toalettet. Plastproblemet viser på en veldig konkret måte hvordan forbruket vårt påvirker naturen og dyrelivet, sier hun.

Les også: Frp-toppene provosert av MDG: - Må klare å ha flere tanker i hodet på en gang

Tar flere miljøgrep

Det rødgrønne Oslo-byrådet har som kjent allerede tatt flere miljøgrep i hovedstaden for å redusere biltrafikken, ved blant annet å fjerne nærmest all gateparkering innenfor Ring 1. Senere i år vil kjøremønsteret også endres i sentrumsgatene, med gjennomkjøring forbudt.

Les også: Byrådet vil stoppe gjennomkjøring i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere