*Nettavisen* Nyheter.

Medelever truet med sprøytestikk

Et mobbeoffer fra Trondheim krever 250.000 kroner fra hjemkommunen for mobbing gjennom hele barneskolen. Medelever truet blant annet med brukte sprøyter.

På barneskolen ble han slått og sparket og truet med brukte sprøyter. Nå saksøker 25-åringen Trondheim kommune og krever mellom 250.000 og 300.000 kroner i erstatning, skriver Adresseavisen.

- Om jeg taper i retten, har jeg likevel vunnet. Dette handler om at min sak ikke skal holdes hemmelig, sier 25-åringen til avisa.

Retten fikk høre hvordan en sjenert førsteklassing opplevde å bli sparket og slått på vei til skolen. Etter to år med problemer, byttet han skole. Da gikk hverdagen fra vondt til verre.

- Dette var en gutt med dysleksi, og som var mer barnslig enn andre jevnaldrende. Som følge av dette ble han hengende etter og hadde problemer med å følge med i timene. Dette førte til at andre barn og lærere ertet ham, oppsummerte advokat Helge Gerhardsen. Han sa at skolevesenet visste om mobbingen. Derfor mener han kommunen som arbeidsgiver for lærerne kan holdes ansvarlig.

Saken vil gå over tre dager i Trondheim tingrett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.