RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Knut Fjeldstad, Scanpix)

Medhaug klar for rettssak

Sist oppdatert:
Jan Birger Medhaug tror ikke det blir noen løsning når han fredag møter kvinnen som mener seg voldtatt av KrF-politikeren. Nå forbereder han seg på søksmål.

- Medhaug avviser kravet slik det er formulert og brakt inn for forliksrådet. Det er ikke sannsynlig at det blir forlik, sier Medhaugs forsvarer, advokat Bjørn O. Vikse, til NTB.

Den svært betente saken skapte store problemer for Medhaug og KrF tidligere i sommer. Politiet etterforsket saken og henla den som intet straffbart forhold. Kvinnens advokat, John Christian Elden, men likevel det er grunnlag for søksmål i saken.

Fredag kommer saken opp i Karmøy forliksråd. Elden håper at partene kan bli enige uten å blande inn advokater. Kvinnen krever en symbolsk erstatning fra Medhaug. Ifølge Elden er hennes mål å få en unnskyldning fra sin tidligere kjæreste.

- Hvis de ikke kommer til enighet i forliksrådet, vil saken bli henvist til retten. Da blir det søksmål på vanlig måte, har Elden tidligere uttalt til TV 2 Nettavisen.

Bakgrunnen for saken er en intim kontakt som Medhaug og kvinnen har hatt i 1993. Under denne kontakten skal Medhaug ha hatt samleie med kvinnen uten hennes samtykke. Medhaug avviser at han har forgrepet seg på kvinnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere