*Nettavisen* Nyheter.

Medhaug sa nei til KrF-penger

Foto: (Foto: Knut Fjeldstad, Scanpix)

I desember i fjor tilbød KrF-ledelsen Jan Birger Medhaug 130.000 kroner.

21.01.04 10:02

Henvendelsen kom skriftlig, og partiledelsen ønsket med dette å dekke deler av Medhaugs saksomkostninger. Medhaug ville ikke ta imot pengene.

Det er partilederen Valgerd Svarstad Haugland og 1. nestleder Einar Steensnæs som selv har valgt å offentliggjøre informasjonen for å få ro rundt en vanskelig sak, skriver Haugesunds Avis.

- Jeg tror det er viktig at velgerne får vite hva som faktisk er forsøkt gjort fra vår side, at vi gjennom samtaler har prøvd å finne en omforenet løsning, sier Steensnæs.

Medhaug var inntil valget i høst heltidspolitiker og fylkesvaraordfører i Rogaland KrF, men han ble vraket som kandidat da det ble kjent at han var anmeldt for voldtekt.

Likevel ble han stående på partiets førsteplass og gjorde et svært godt valg. Men Karmøy-mannen fikk ingen sentrale verv i fylkestingsgruppen. Statsadvokaten i Rogaland henla voldtektsanmeldelsen som intet straffbart forhold. Mange reagerte da KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland i sommer uttalte at en henleggelse ikke behøvde å bety at Medhaug er uskyldig.

Nylig meldte Medhaug at han ikke vil gå til privat straffesak mot KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland. Nå håper han på en unnskyldning fra hennes arvtaker, Dagfinn Høybråten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.