*Nettavisen* Nyheter.

Medhaug-saken påklages ikke

Advokat John Christian Elden. Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Statsadvokaten i Rogaland besluttet onsdag å henlegge voldtektsanmeldelsen mot KrF-politiker Jan Birger Medhaug med begrunnelsen " intet straffbart forhold".

30.08.03 13:02

Kvinnen som anmeldte Medhaug vurderte å påklage henleggelsen til Riksadvokaten, men nå har kvinnens advokat, John Christian Elden, funnet at foreldelsesfristen er gått ut for en mulig overgrepstiltale, skriver NTB.

Elden er enig i at overgrepet som Medhaug er anmeldt for ikke rammes av voldtektsparagrafen slik den så ut i 1993 da det angivelige overgrepet skjedde.

Feil paragraf

Han mener derimot at politiet burde siktet Medhaug etter Straffelovens paragraf 193 som er en mildere form for overgrep med strafferamme inntil 5 år. Kvinnen inga anmeldelse i desember 2002. Saken lå hos politiet da foreldelsesfristen gikk ut 9. januar 2003.

- Kvinnen har gjort alt riktig. Hun hadde levert anmeldelse for et forhold, og saken lå til vurdering hos politiet. De tabbet seg ut fordi de ikke tok ut siktelse før 9. januar 2003, sier Elden til TV 2 Nettavisen.

Selv om henleggelsen ikke blir anket, vil Elden likevel sende en henvendelse til Riksadvokaten og be ham se nærmere på politiets saksbehandling. Han viser til at foreldelsesfristen gikk ut etter at saken var anmeldt.

Klager på politiet

- Hvis politiet hadde gjort jobben sin, hadde saken endt med tiltale eller henleggelse etter bevisets stilling. Det er svært uheldig når en såpass alvorlig anmeldelse skusles bort, sier Elden til Aftenposten.

Onsdag avgjør fylkesstyret i Rogaland KrF om Jan Birger Medhaug igjen skal bli partiets fylkesordførerkandidat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.