Gå til sidens hovedinnhold

Medienes tabbetopp

Valgerd Svarstad Haugland har laget en liste over medias største tabber etter at hun selv fikk tabbeprisen.

Sammen med Lars Sponheim og Bjarne Haakon Hansen, inntok Valgerd Svarstad Haugland en delt førsteplass over «Tull- og tabbetoppen» i forbindelse med lanseringen av boken «Tabber, tull og tankesurr – siden sist. Norske ledere og politikere i manesjen 2001–2004».

Svarstad Haugland var selv til stede og mottok prisen, og hadde laget sin egen liste over tabbene til media, melder Kampanje.

Sjefsredaktøren i Elle, Signy Fardal, er den som inntar førsteplassen.

«Til vanlig må journalister og redaktører nøye seg med å bruke den makta ordet gjev dei. Kvinnelige redaktører som slår, er sjelden vare. Men når man dag ut og dag inn er henvist til kun å bruke ordets makt, klarer ikke alle å stå imot fristelsen til å ytre seg på mer håndgripelige måter.

– I et forsøk på å stoppe en taleflom der ingenting annet hjalp så, ja, så lappet jeg til henne.

Den som slo var Signy Fardal, sjefredaktør i Elle. Den som ble slått var politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen. At en av Dagbladets redaktører fikk seg en på trynet, ser nok noen som et bevis på at det tross alt finnes en del rettferdighet igjen i verden. Signy Fardal gir vold mot kvinner et redaksjonelt ansikt, ein 1. plass,» heter det i juryens begrunnelse.

På andreplass finner vi Se og Hørs Knut Haavik, mens Stein Kåre Kristiansen og Pål T. Jørgensen i TV 2 kommer på tredjeplass.

Se hele listen, med begrunnelser her.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus