RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Megler satt på pengene i to måneder

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)
Sist oppdatert:
I februar solgte Linn Karlsen leiligheten sin gjennom Privatmegleren for 690.000 kroner. Først denne uken betalte megleren ut salgssummen.

(iBergen.no) Linn Karslen kjøpte ny leilighet i Steinsvikhagen i mai i fjor. I januar bestemte hun seg for å selge leiligheten som ennå ikke er ferdig bygget og kontakter Privatmegleren Myrstøl & Partners. Ikke lenge etter ble leiligheten, eller kontrakten på leiligheten, solgt for 690.000 kroner.

20.februar satte kjøperen inn pengene til oppgjørsfirmaet som Privatmegleren bruker. Denne datoen har iBergen.no fått. bekreftet av kjøper. Likevel skulle de ta nesten to hele måneder før oppgjøret var på plass hos selger.

- Lover og lyger
Megler Espen Evensen hos Privatmegleren ble etter noen uker purret på at kjøpesummen ikke var kommet inn på Karlsens konto. Men megleren svarte ifølge Karlsen med unnvikende setninger og lovet at pengene skulle komme inn.

«Et slikt oppgjør tar
maksimum 14 dager»

Advokat Vegard Austgulen

- Jeg har sendt fire purringer på mail som han stort sett ikke svarer på, og har også kontaktet ham flere ganger på mobiltelefon. Men han har sluttet å ta telefonen når jeg ringer fra mitt nummer, og han ringer heller ikke opp igjen når jeg legger igjen beskjed. Det gjør heller ikke daglig leder når jeg prøver å få fatt i ham, sa Karlsen onsdag denne uken.

iBergen.no har sett litt av korrespondansen mellom Karlsen og megler Evensen på mail. Fredag 30.mars sender Karlsen den tredje purringen på pengene til Evensen. Her forklarer hun at hun pådrar seg forsinkelsesrenter, purreomkostninger og andre om kostninger på grunn av den mildt sagt trege saksbehandlingstiden og dårlige kundebehandlingen. Hun krever snarlig tilbakemelding.

Denne mailen fikk hun aldri svar på.

Økonomiske problemer
Linn Karlsen fortalte onsdag at hun var på vei til å havne i et økonomisk uføre på grunn av somlingen fra Evensen og Privatmegleren.

- Jeg hadde en regning på 25.000 kroner som jeg skulle betale til NCC i forbindelse med overføring av kontrakten min. Denne har jeg fått to utsettelser på fra banken min, men nå får jeg ikke flere. Jeg havner i et dårlig lys i banken som jeg kanskje skal søke lån i senere, sier hun og legger til at situasjonen hadde vært enda verre om hun alt hadde gått til innkjøp av en ny leilighet.

Da hun forsøkte å få nummeret til oppgjørsfirmaet, fikk hun beskjed om at det ikke var noe megleren delte ut.

- Jeg ville snakke med de som sitter på pengene mine, men det fikk jeg altså ikke. Jeg får bare beskjeder i mailer om å «signere her» og at han har sendt papirene fra seg og at han har satt feil overtakelsesdato.

Rotet vekk oppgjørsskjemaet
Årsaken til alle problemene viser seg å være at megler ikke kan finne igjen oppgjørsskjemaet for salget. Natt til onsdag fikk Karlsen en mail fra megler Espen Evensen der hun blir bedt om å signere på et dokument som viser seg å være oppgjørsskjemaet. Karlsen svarer at hun alt har signert på dokumentet.

Da kommer dette svaret; «Er klar over at du har fylt den ut, men oppgjørsavdelingen har ikke mottatt mappen som jeg sendte for noen uker siden, og dette skjemaet hadde ikke jeg kopi av i mappen min her...»

- Jeg signerer ikke på et dokument som er tilbakedatert. Jeg vil ha frem at han har rotet vekk dokumentet. Dette dokumentet skrev jeg under på 20.februar og han skulle ha sendt det den dagen.

Nå har hun signert, men lagt ved en melding om at dokumentet ble opprinnelig signert den 20.februar og at megleren har rotet vekk papiret.

- Skal maks ta 14 dager
Advokat Vegard Austgulen sier til iBergen.no at to måneders ventetid er uforholdsmessig lenge.

- Det tar minimum fire dager og maksimum 14 dager fra eiendommen er solgt til selger skal ha sitt oppgjør. Men det foreligger ingen lover eller regler som sier noe om hvor lenge dette skal ta, sier advokaten som er spesialist i eiendomsrett.

Torsdag ettermiddag ble omsider Karlsen oppringt av daglig leder i Privatmegleren Myrstøl & Partners, Asbjørn Myrstøl, etter å ha ventet siden onsdag ettermiddag. Han beklaget så mye og lovet Karlsen de 690.000 kronene samt 3000 kroner i renter, på konto senest fredag.

- Han sa at oppgjørsfirmaet aldri hadde fått papirene fra dem, dette er jo stikk i strid med hva Evensen sa til meg. Han sa til meg at han hadde satt feil overtakelsesdato og i ettertid manglet underskrifter, sier Karlsen til iBergen.no.

Fikk pengene fredag
Samme dag gikk pengene omsider ut fra meglerkontorets oppgjørsavdeling, og fredag 20. april - to måneder etter salget - kom de 690.000 pluss renter inn på Karlsens konto.

Asbjørn Myrstøl hos Privatmegleren beklager forsinkelsen, og skylder på menneskelig svikt.

- Vi har beklaget dette til Karlsen og bedt henne gå gjennom alle økonomiske tap hun måtte ha og fremlegge disse så skal vi selvsagt ta hånd om disse. Mennesker skaper dessverre av og til avvik, og det hender også av og til hos oss. Vi må lære av disse, men det viktigste derimot er at kunden ikke blir skadelidende ved at vi tar ansvar og rydder opp etter oss. Det føler jeg vi har gjort i denne saken, skriver Myrstøl i en e-post til iBergen.no.

Han hevder også at det er overtakelsesdatoen, ikke salgstidspunktet, som ligger til grunn for utbetalingen.

Linn Karlsen sier til iBergen.no at hun er glad hun omsider har fått pengene sine, men syns det er leit at hun måtte kontakte pressen for at det hele skulle løse seg.

- Uansett har Privatmegleren vært så vanskelige i denne saken at jeg har ingen tillit til dem lenger, sier Karlsen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere