RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meglertopp håver inn 50 millioner

Foto: Urdahl Olav (Aftenposten)
Sist oppdatert:
Mads Syversen selger til tidligere Start-eier.

I en kombinasjon av nedsalg og emisjon kommer kristiansandbaserte Rasmussengruppen AS, som tidligere var investor i fotballklubben Start, inn som eier i meglerhuset Arctic Securities.

Ifølge Dagens Næringsliv vil Rasmussen legge mellom 250 til 300 millioner kroner for en eierandel på 21 prosent i Arctic. Dag Rasmussen går også inn i styret i Arctic.

- Dette er en strategisk plassering for oss. Dette er noe vi har tenkt å eie lenge, sier Dag Rasmussen til NA24.

Familieselskapet eier også en post på 16 prosent av aksjene i Arctic-konkurrenten ABG Sundal Collier. Denne posten vil Rasmussen selge når prisen er riktig.

Drar inn 50 mill.
Selv om andelen nedsalg fra eksisterende aksjonærer og emisjon ikke er endelig avklart, vil nedsalget trolig komme i nærheten av to tredjedeler av summen Rasmussen legger på bordet.

Det betyr at Arctic-sjef Mads Syversen får inn noe i underkant av 50 millioner kroner på kontoen ved salget. Meglerhuset hans prises nå til rundt 1,3 millliarder kroner, bare to og et halvt år etter oppstarten.

- De ansatte i Arctic Securities vil fortsatt være hovedeiere i selskapet, men vi er glad for å få følge av en meget anerkjent, profesjonell og solid partner. Vi tror Rasmussengruppens medvirkning betyr en betydelig styrke i arbeidet med å utvikle et ledende norsk kapitalforvaltningsmiljø, skriver Mads H. Syversen, administrerende direktør i Arctic Securities, i meldingen.

Drar i gang kapitalforvaltning
Syversen ser også ut til å dra i gang en satsing på kapitalforvaltning.

Arctic Securities ble stiftet i mars 2007 og kom i drift fra august samme år. Selskapet har til nå vært eiet av de ansatte. Arctic Securities har siden oppstarten etablert en ledende posisjon i det norske verdipapirmarkedet, og har nå over 90 ansatte. Selskapet ble i fjor nummer èn i Norge innen fusjoner og oppkjøp (M&A) målt etter antall transaksjoner.

Rasmussengruppen er sett på som et av landets fremste forvaltningsmiljøer, og forvalter i dag en samlet investeringsportefølje på om lag fem milliarder kroner. Det kristiansandbaserte selskapet er også eier i en av Syversens argeste konkurrenter, ABG Sundal Collier.

- Arctic Securities har i løpet av kort tid etablert en imponerende posisjon i det norske verdipapirmarkedet, og representerer en svært attraktiv investeringsmulighet for oss. Vi er godt kjent med bransjen, og tror vi kan bidra til å skape et enda sterkere selskap, skriver administrerende direktør Dag Rasmussen i Rasmussengruppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere