RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meiet ned fotgjenger

Sist oppdatert:
Den kvinnelige fotgjengeren (66) fikk alvorlige skader etter å ha blitt meiet ned i overgangsfeltet. Men sjåføren slipper fengsel.

Fordi saken hadde tatt så lang tid i rettssystemet, ble 20-åringen dømt til betinget fengsel med prøvetid.

Kastet 19 meter
Ulykken skjedde i januar 2005. Sammen med en kamerat kom den da 19 år gamle mannen kjørende i 50 km/t langs Ervikveien i Eidsvåg. Det regnet tungt, og mørket hadde allerede begynt å senke seg da de kom til et fotgjengerfelt ved en Kiwi-butikk.

Et vitne som kom kjørende i den motsatte kjøreretningen, fortalte i retten at han stanset opp ved overgangen for den eldre kvinnen med bæreposer som gikk over veien. Samtidig observerte han 20-åringens bil komme mot ham, men at farten ikke ble satt ned. Plutselig kjørte den andre bilen rett i kvinnen, som ble slengt fremover. Senere undersøkelser viste at hun landet 19 meter fra gangfeltet.

Bruddskader i hodet
Den 66 år gamle kvinnen ble sterkt skadd i ulykken, med flere bruddskader i hele kroppen, blant annet i hodet. Flere indre organer tok skade, og kvinnen mistet synet på høyre øye. Da hun ble lagt inn på sykehus måtte hun ligge i respirator i ti dager, og ble ikke skrevet ut før etter tre måneder. Da ble hun overført til et rehabiliteringssenter, hvor hun ble værende i ytterlige tre måneder. Den eldre kvinnen har også måttet gjennomføre flere operasjoner i hodet etter ulykken.

20-åringen erkjente straffskyld for ulykken i retten, og forklarte at en defekt vindusvisker ikke tok unna vann fra frontruten i bilen han kjørte. Han mente imidlertid dette ikke var et problem ved denne anledningen. Rett før påkjørselen hadde han sett en mørk skygge foran bilen.

- Og så sa det pang, forklarte han i retten.

Alvorlig svikt
Bergen tingrett mente den relativt ferske bilisten hadde utvist en alvorlig svikt i de krav som stilles til han som sjåfør. I utgangspunktet skal en så alvorlig ulykke straffes med ubetinget fengsel, men fordi saksbehandlingen hadde tatt så lang tid ba aktor Asbjørn Onarheim om betinget fengsel for mannen.

Retten sa seg enig i det, og dømte 20-åringen til 60 dagers betinget fengsel med to års prøvetid. I tillegg må han betale 50.000 kroner i erstatning til den eldre kvinnen, og mister førerkortet for tre år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere