RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meitemarken føler ikke smerte

Sist oppdatert:
En ekspertgruppe slår fast at meitemarken ikke kan føle smerte. Sportsfiskere kan derfor fortsatt bruke meitemarken som agn.

Det er en ekspertgruppe som slår fast at virvelløse dyr ikke føler smerte, ubehag eller stress ved håndteringen.

Føler ikke smerte
- Vår hovedkonklusjon er at virvelløse dyr og insekter sannsynligvis ikke føler det vi mennesker regner som smerte, ubehag eller stress. De kan imidlertid ha fluktreaksjoner eller avverge-reaksjoner. Men det er noe helt annet enn hva vi mener med smerte, sier professor Wenche Farstad ved Norges veterinærhøgskole til VG.

Ny dyrevernlov
Det er en faggruppe under vitenskapskomiteen for mattrygghet som har forsket på dette under forberedelsene til ny dyrevernlov i Norge.

Forslaget blir lagt fram i april. Norges Jeger- og Fiskeforbund har reagert på at meitemarken kanskje skulle få lovvern.

I sitt arbeid har ekspertgruppen gjennomgått vitenskapelig dokumentasjon for å finne ut om bier, fluer, gresshopper, biller, muslinger, edderkopper, snegler, kråkeboller og akkar kan føle smerte, ubehag eller stress.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest