RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meklingen fortsetter i natt

Sist oppdatert:
Det var ingen avklaring i meklingen for sykepleierne da meklingsfristen gikk ut ved midnatt. Partene fortsetter meklingen i natt.

Meklingsfristen for arbeidsgiverforeningen NAVO og arbeidstakere i Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon (UHO), YS NAVO og LO Stat var satt til midnatt.


- God dialog
Meklingsmann Dag Nafstad sa ved 23-tiden at det var bevegelse i meklingen, men det var uvisst om partene ville komme fram til enighet.

– Vi har en god dialog, men streikefaren er fortsatt reell, sa meklingsmannen til NTB.

Han regnet med mekling utover fristen ved midnatt, men sa at han håpet det ikke ble nødvendig å bruke hele natten.

På spørsmål om hva som er vanskeligst, sa han at partene har vært gjennom alle elementene av betydning og at det er helheten som vil avgjøre om det blir streik eller ikke.

Hvis det ikke kommer til en løsning, kan sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og andre ansatte ved sykehusene streike fra i morgen. UHO har varslet streik for 597 medlemmer, mens LO Stat tar ut 878 og YS-NAVO 135.

– Vi retter uttaket inn mot polikliniske avdelinger og annen aktivitet som rammer arbeidsgiver økonomisk. Psykiatri, barn, kreftpasienter og øyeblikkelig hjelp skal skjermes fra streiken, sier forhandlingsleder for UHO-NAVO, Bente G. H. Slaatten.

St. Olavs Hospital blir hardest rammet, med 101 av helsepersonalet i streik. Også Akershus universitetssykehus (95), Universitetssykehusene i Nord-Norge (92) og Rikshospitalet (81) vil merke streiken.

- Ser ikke dramatisk ut
- Det er foreløpig helt umulig å si hvordan streiken vil slå ut, sier informasjonsdirektør Trine Lind ved Rikshospitalet. Hun forteller at det foregår utredninger og at det vil bli vurdert løpende om man skal søke dispensasjon for enkelte av de streikende.

Noen av de streikeklare har allerede blitt gitt dispensasjon av fagorganisasjonene for å unngå å sette liv og helse i fare, blant annet noen ansatte ved IT-avdelingen ved Sykehuset i Vestfold.

- Det ser ikke dramatisk ut foreløpig, mener Kari Saastad i NAVO.

Disse er tatt ut i første omgang:

Helse Øst: Sykehuset Innlandet, Ullevål universitetssykehus, Sykehuset Østfold, Akershus universitetssykehus

Helse Sør: Rikshospitalet, Buskerud, Sykehuset i Vestfold, Sørlandet sykehus, Sykehuset i Telemark

Helse Vest: Helse Bergen, Helse Stavanger, Helse Fonna, Helse Førde

Helse Midt: Helseforetaket Nordmøre og Romsdal, St. Olavs hospital

Helse Nord: Hålogalandssykehuset, Nordlandssykehuset, Universitetssykehuset i Nord-Norge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere