RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meldeplikt for Krekar

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Personer som utgjør en trussel mot Norges sikkerhet kan bli pålagt meldeplikt og bestemt oppholdssted.

I praksis gjelder lovendringen bare én person: Mulla Krekar.

Saken skal behandles i Stortinget og endringen blir ført inn i Utledningsloven, som etter planen skal tre i kraft fra 1. Januar 2010. Det melder NRK.

Beslaglegger reisedokument
I regjeringens forslag til endring av utlendingsloven åpnes det i tillegg for å beslaglegge reisedokumentet til personer som utgjør en trussel mot sikkerheten.

– Det er viktig å sette inn tiltak mot personer som oppholder seg i Norge fordi de ikke kan returneres, og som utgjør en sikkerhetstrussel, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen i en pressemelding.

Innholdet i forslagene er:

  • Adgang til å beslaglegge reisedokumenter overfor person som er en trussel mot rikets sikkerhet, og som ikke kan returneres til hjemlandet.
  • Adgang til å pålegge bestemt oppholdssted og meldeplikt overfor samme gruppe utlendinger som nevnt overfor.

Bakgrunnen for forslaget om også å beslaglegge reisedokumenter, skal være for å sikre at vedkommende ikke får anledning til å reise ut av riket for å drive planlegging av lovstridig virksomhet, opprettholde kontakter og drive rekruttering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere