Gå til sidens hovedinnhold

Melder seg ut i protest

Grasrota i Rogaland Krf reagerer med avsky på behandlingen av Jan Birger Medhaug. I dag la styremedlemmene i Bokn KrF ned vervene sine i protest. Dermed blir trolig lokallaget nedlagt.

Fire av fem styremedlemmer i Bokn KrF har lagt ned sine verv i protest mot at Jan Birger Medhaug ble vraket som partiets fylkesordførerkandidat på et møte onsdag kveld.

På grunn av styremedlemmenes utmeldelser kan lokallaget bli lagt ned, melder TV 2. De fire styremedlemmene har også meldt seg ut av Kristelig Folkeparti.

Ultimatum

På det ekstraordinære fylkesstyremøtet onsdag krevde lokallaget Medhaug gjeninnsatt.

- Vi forlangte at Medhaug ble gjeninnsatt som fylkesordførerkandidat og ba fylkesstyret gi ham en skikkelig unnskylding, hvis ikke ville utmeldelser bli konsekvensen, sier Sigurd J. Svendsen, gruppeleder i Bokn KrF til TV 2

- Lokallaget kan nok bli lagt ned, det spørs hvor mange som melder seg ut. Et lokallag uten styre vil i hvert fall ikke fungere, sier Svendsen.

Misnøye

Misnøyen er ifølge TV 2 også stor i flere andre lokallag

- Ingen ser på dette på en positiv måte, sier Svendsen.

Til Frankrike

Torsdag sier Jan Birger Medhaug at han ikke vil ta stilling til sitt forhold til Kristelig Folkeparti før etter valget.

Han kommer imidlertid ikke til å delta aktivt i noen valgkamp for partiet.

- Tirsdag reiser jeg til Frankrike for å delta på en konferanse. Jeg er tilbake søndag. Mandag er det valg, og jeg står på to lister. Når det gjelder mitt forhold til partiet, vil jeg se an situasjonen etter valget, sier Medhaug til NTB.

Likevel sa fylkesleder Kari Austerheim Silde at Medhaug er velkommen som et viktig medlem av fylkestingsgruppa etter valget.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget