*Nettavisen* Nyheter.

Meldte ikke ifra om overgrep

Foto: TV 2 Nyhetene

Fire psykiatere og behandlere ved Sykehuset Innlandet er anmeldt for å ha unnlatt å avverge grove seksuelle overgrep mot ei lita jente.

30.01.08 23:33

Den 33 år gamle mannen oppsøkte selv Sykehuset Innlandet og ba om hjelp for sin pedofile legning.

Gjemte seg bak taushetsplikten
- Han forklarte i detaljer at han for seks år tilbake i tid hadde hatt en seksuell relasjon til en 6 år gammel jente. Minst fire forskjellige personer innen psykiatrien har fått vite om dette, sier mannens forsvarer Mette Yvonne Larsen til TV 2 Nyhetene.

I stedet for å melde ifra til politiet gjemte de fire psykiaterne og behandlerne seg bak taushetsplikten. Dette gjorde at overgrepene fikk fortsette i et og et halvt år til. Det tok først slutt da mannen selv meldte seg til politiet. De mest alvorlige overgrepene skal ha skjedd i denne perioden.

Lovbrudd
Jentas bistandsadvokat, Hege Salomon, forstår ikke hvorfor de ikke meldte ifra.

- Det verste er at livet til min klient har blitt ødelagt. Det kunne vært unngått om de hadde varslet ifra til politiet, sier Salomon.

Mannens forsvarer mener det ikke er psykiatriene og behandlernes ansvar at det ble begått overgrep, men at det er deres ansvar at det ikke ble stoppet.

- Dette er ikke valgfritt, de bør og skal melde om slike overgrep. Det er brudd på straffeloven å ikke melde i ifra, sier Larsen.

213581

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag