*Nettavisen* Nyheter.

Meldte seg selv for rattfyll

Mannen ville gjøre det eneste rette, og meldte seg etter å ha kjørt i fylla. Men ærlighet varer ikke alltid lengst.

(iBergen.no) Mannen sørget selv for at han både mistet lappen og fikk en saftig bot etter at han ble dømt i Nordhordland tingrett onsdag.

Trolig ville hans trafikksynd aldri ha blitt oppdaget om han ikke selv hadde ringt politiet. Den litt merkelige selvangivelsen fant sted 22. oktober i år. Etter å ha kjørt fra Voss til Flåm med campingbil midt på natten, følte han behovet for å fortelle lovens lange arm at han hadde kjørt i fylla.

Noe forundret rykket politiet ut til 64-åringens bolig for å verifisere at det faktisk eksisterte en fyllekjører som ønsket straff. To timer etter kjøringen fant sted ble det tatt en blodprøve, som viste en promille på 0,68.

Den samvittighetsfulle mannen samtykket ikke overraskende til at saken skulle avgjøres ved tilståelsesdom. I retten fortalte han at en krangel med kona hadde endt med at hun hadde slått ham ned og strøket på dør. I frykt for at hun var i ferd med å gjøre noe overilt, satte mannen etter henne, i campingbilen.

Årsaken til at han hadde ringt politiet var at han mente det dreide seg om en nødrettsituasjon, men retten var uenig. Likevel fikk det betydning for straffutmålingen.

Han ble dømt til 16 dager betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner. Han mister også førerkortet i ett år.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.