RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meling: - Vil ta mange år å bli kvitt Krekar

SNART FRI: Brynjar Melings (innfelt) klient mulla Krekar er ferdig med sin soning 25. januar.
SNART FRI: Brynjar Melings (innfelt) klient mulla Krekar er ferdig med sin soning 25. januar. Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Mulla Krekars advokat Brynjar Meling varsler en årelang rettslig prosess dersom regjeringen forsøker å sende Krekar ut av landet eller internere ham på Trandum.

Regjeringen jobber med en kortsiktig løsning for mulla Krekar når han slipper ut av fengsel 25. januar, varsler Frp-nestleder Per Sandberg. Det kan bli en lang prosess, mener advokat Brynjar Meling.

– Vi må skille mellom det som fremstår som ren retorikk og politikk, og det rettslige her. Mye av det som antydes at de kan og vil gjøre, er uhjemlede tiltak. Det å sende ut Krekar, for å bruke det uttrykket, har de ikke noe vedtak på. Det eneste de har vedtak på er at det er grunnlag for å utvise ham. Verken Utlendingsdirektoratet, Utlendingsnemnda, Oslo tingrett, Borgarting lagmannsrett eller Høyesterett har vurdert vilkårene for å sende ham tilbake, sier Meling til NTB.

Han gjør det klart at Krekar ikke vil gi seg uten kamp.

– Det er helt åpenbart, med de uttalelsene som har kommet, at dersom de velger den linjen at de vil sende ham ut med tvang, drives vi inn i en rettslig runde som vil ta flere år. Det er på tide at vi stikker fingeren litt i jorda og kjenner etter hvor vi står her. Hvis ikke risikerer regjeringen å gå på nye smeller i tingrett, lagmannsrett og Høyesterett. Det er på langt nær sikkert at de vil få medhold i at vilkårene for å sende ut Krekar er til stede, sier advokaten.

Meling ser heller ikke for seg at Krekar blir plassert på utlendingsinternatet på Trandum, der utviste utlendinger plasseres før de skal sendes ut av Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere