RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Melk, brød og angrepille

Sist oppdatert:
Ut fra apoteket og inn i dagligvarebutikken. Det er målet Sosial- og helsedirektoratet har for den omstridte angrepillen.

- Hvis denne pillen skal ha noen effekt, så bør den tas tidlig. Helst innen tolv timer etter et samleie. I hvert fall innen tre døgn, og da synes vi det er et poeng at folk bør kunne skaffe seg den på en enkel måte, sier Fungerende prosjektdirektør i Sosial- og helsedirektoratet Hans Petter Aarseth.

- Ikke veien å gå
I et brev et statens legemiddelverk ber direktoratet om at det åpnes for salg i butikk slik enkelte smertestillende tabletter selges i dag.

- Kristelig folkeparti er helt uenig i dette. Vi synes ikke dette er veien å gå, sier helsepolitisk talskvinne i KrF Laila Dåvøy.

For angrepillen er en tung pille å svelg for KrF selv før den eventuelt havner i matbutikken. Partiet sliter fortsatt med å godta at pillen ble gjort reseptfri for fem år siden.

Tok valget
- Det er jo allerede for lett tilgjengelig etter vår mening. Den er ikke reseptbelagt. Man kan få den på apoteket, og der er det tross alt en del folk som kan gi veiledning, sier Dåvøy.

- For fem år siden ble det valgt å gjøre denne pillen tilgjengelig uten resept. Og da mener jeg man har tatt det valget. Og nå er det jo spørsmål om å gjøre den godt tilgjengelig for hele befolkningen, og ikke bare de som er så heldig å bo i nærheten av et apotek, sier Aarseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere