*Nettavisen* Nyheter.

Mener Brynestad er hårsår

De ansatte ved Porsgrunds Porselænsfabrikk mener eier Atle Brynestad tåler for lite, og avviser at Brynestad skal ha fått massive kritikk.

15.06.05 07:36

- Vi kjenner oss ikke igjen, og kan ikke stå inne for hva fulle mennesker sier på byen. Folk her på gulvet er av den oppfatning at en mann i Atle Brynestads posisjon må tåle noen kommentarer, sier verneombud Trine Eliseussen ved Porsgrunds Porselænsfabrikk til Dagens Næringsliv.

Tidligere denne uken ble det kjent at eier Atle Brynestad skal selge porselensfabrikken, fordi han føler seg trakassert av lokalsamfunnet. Dråpen som fikk begeret til å renne over var behandlingen av eks-direktør Nils Pettersen, som gikk på dagen i forrige uke.

Spesielt skal det ha vært ansatte på funksjonærnivå i bedriften som var misfornøyde med Brynestads eierskap og Pettersens lederstil.

Tillitsvalgt for funksjonærene, Per Olstad, vil ikke svare på hvordan medlemmene i hans forening har reagert på nyheten om salget.

Eliseussen understreker at både Brynestad og Pettersen hadde en høy stjerne internt, men godtar ikke beskyldningene mot lokalmiljøet.

I lokalavisene får Brynestad så ørene flagrer, under titler som "Sutrer seg ut av Porsgrunn". Han beskyldes for å stikke av med "ræva full av penger", og Varden antyder at Brynestad har en skjult agenda med salget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.