Mener dobbeltvoldtekt er komplott

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): En 42-åring som er tiltalt for å ha voldtatt to unge kvinner på Color Festival, mener han er utsatt for et komplott.

15.03.05 14:20

- Jeg føler dette er et komplott mot meg, sa 42-åringen da voldtektssaken mot ham startet i Oslo tingrett tirsdag.

Mannen, som kommer fra Island, er tiltalt for voldtekt av to kvinnelige ansatte om bord på M/S Color Festival. Den tiltalte mannen jobbet også på båten da voldtektene skal ha funnet sted.

Voldtektene skal ifølge kvinnene ha skjedd i januar i år, med en ukes mellomrom. Kvinnene, i begynnelsen av 20-årene, var kolleger med den voldtektstiltalte 42-åringen.

- Vi koste
Da rettssaken startet tirsdag, nektet den tidligere Color Line-ansatte mannen enhver befatning med voldtektene.

Småirritert beskyldte han aktor for å forøke på å lure ham til å si noe som ikke er sant.

En av kvinnene har forklart til politiet at hun lå og sov på lugaren, og at hun våknet av at den tiltalte mannen hadde samleie med henne.

- Hun lyver. Jeg husker at vi var i senga, og at hun var naken. Vi lå i senga og snakket sammen. Vi koste, men jeg hadde ikke penis inne i henne som hun har sagt. Jeg var for full til det, sa den tiltalte i retten tirsdag.

Han forklarte videre at han befølte kvinnen over skrittet og brystene.

- Jeg husker lite
Episoden skal ha funnet sted ved 08-tiden mandag 19. januar, mens Color Festival lå til kai ved Hjortneskaia i Oslo. Kvelden i forveien hadde de ansatte om bord hatt fest.

42-åringen forklarte at han drakk en del øl på festen, og at han var på flere lugarer i løpet av natten.

- Jeg bare dyttet på døra, og gikk inn. Den sto delvis oppe, forklarte mannen om hvordan han kom seg inn på lugaren til kvinnen i 20-årene.

Han husket ikke hvor lenge han var inne på lugaren, men at han skal ha gått ved 08-tiden. Han hadde heller ingen god forklaring på hvordan han havnet i kvinnens seng.

- Jeg husker veldig lite, sa han, og gjentok flere ganger at han ofte får blackout når han drikker.

Ble anklaget og slått
Senere samme dag ble 42-åringen konfrontert av venninnen til kvinnen som mener seg voldtatt. De to kvinnene delte rom.

- Den ene kvinnen anklaget meg for å ha voldtatt den andre. Hun slo til meg, og jeg prøvde å forsvare meg ved å slå tilbake, sa mannen i retten tirsdag.

Hans sko er ifølge aktor funnet inne på lugaren voldtekten skal ha skjedd.

Den andre voldtekten skal ifølge tiltalen ha funnet sted en uke tidligere. Også da etter en fest blant de ansatte på danskebåten Color Festival.

Også denne voldtekten nektet tiltalte enhver befatning med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.