Mener Frp angriper minoriteter

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

LO-leder Roar Flåthen mener Frp bedriver et systematisk angrep på minoriteter.

21.11.10 21:54

– Frps forslag til alternativt statsbudsjett er et systematisk angrep på minoriteter gjennom en rekke kuttforslag, sier LO-leder Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han ramser opp kutt i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Barnevernets omsorgssenter for enslige mindreårige asylsøkere, kommunale innvandrertiltak, tilskudd til innvandrerorganisasjoner og annen frivillig virksomhet, tilskudd til samiske formål, samiske barnehagetilbud og tiltak for lesbiske og homofile.

Holdninger
– Dette bare bekrefter hvilke holdninger Frp har til minoritetene her i landet. Det samme gjelder for sosiale ordninger, nemlig skjære ned satsene ut fra en filosofi om at da vil folk gå ut i jobb. Akkurat som om det er gunstig å være sosialklient eller ufør. Prøv å vær sosialklient i ett år og lær litt om det praktiske livet, kontrer Flåthen.

Flåthen mener at Høyre, Venstre og Frp også vil svekke det organiserte arbeidslivet, og dermed en grunnstein i selve den norske modellen.

– Vi registrerer at det kommer stadig nye stikkpiller mot fagforeningskontingenten, og også regionale verneombud, som vi i samarbeid med regjeringen har fått innført i områder som preges av sosial dumping, sier Flåthen.

LO-lederen mener man nå ser en «light» versjon, nær sagt bare en liten forsmak, av den politikken som vil bli ført hvis de borgerlige skulle komme til makta.

– De har også nå lagt seg på en slik linje at de vil snakke minst mulig om borgerlig politikk. Vi vet hva som egentlig ligger bak når de prøver å framstå som sosiale, slår Flåthen fast.

Færre innvandrere
Frps innvandringspolitiske talsmann, stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen, slår kjapt fast overfor ANB at med Frp-politikk vil det komme færre innvandrere, og dermed vil utgiftene også kunne kortes ned.

– Disse kuttene gjør vi hvert år, og slik finansierer vi blant annet en bedre eldreomsorg. Min erfaring er også at innvandrerorganisasjoner driver med alt annet enn integrering, det er jo segregering basert på etnisitet. Vi ønsker ikke å ramme verken homofile, samer eller innvandrere, men ut fra en fornuftig liberalistisk politikk skal ingen av dem ha særposter i statsbudsjettet, sier Amundsen.

– Videre reagerer jeg sterkt på Roar Flåthens påstand om at vi vil svekke det organiserte arbeidslivet. Det handler bare om at LO ikke kan få absolutt alt som de vil ha det, sånn som nå, der LO-pampene kan bestille hva det skulle være fra den rødgrønne regjeringen, avrunder Amundsen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.