RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener KrF-politiker planla drap

Sist oppdatert:
Politiet mener den 31 år gamle husverten og KrF-politikeren var med og planla drapet på rullestolbruker Mentz Dankert Løtvedt i Bergen.

I september i fjor ble lokalpolitikeren siktet for medvirkning til drap. Nå vil politiet ha ham tiltalt for å ha deltatt i planleggingen av drapet.

Politiet vil ha 31-åringen dømt for medvirkning til overlagt drap, ifølge Bergens Tidende. Han risikerer mellom 14 og 21 års fengsel.

Var i konflikt

Det var den 12. juni i fjor at rullestolbrukeren Mentz Dankert Løtvedt (59) ble funnet drept i en leilighet i en enebolig i Åsane i Bergen. KrF-politikeren er broren til 25-åringen som ble pågrepet og tilsto drapet. 25-åringen tok sitt eget liv kort tid etter at han ble varetektsfengslet.

Politiet mener brødrene planla drapet sammen.

25-åringen som tok livet sitt, bodde i en periode i toppetasjen hos sin 31 år gamle bror som nå er siktet. 31-åringen har lenge vært i politiets søkelys. Han skal ha vært i konflikt med rullestolbrukeren som var hans leieboer.

Dømt tidligere

I innstillingen som politiet nå har sendt til Statsadvokaten i Hordaland, understrekes det hvor alvorlig denne saken er.

Husvertens forsvarer er ikke overrasket over siktelsen, men er spent på hva riksadvokaten tilslutt foretar seg.

- Politiet bygger sin sak på forklaringen fra min klients kone. Slik jeg leser den sier hun ikke noe om at ektemannen skal ha fortalt om drap, sier advokat Helge Wesenberg til Bergens Tidende.

Tidligere er KrF-politikeren dømt til sikring for seksuelle overgrep mot to barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere