*Nettavisen* Nyheter.

Mener politiet har tatt feil mann

Hundrevis av mennesker engasjerte seg i søket etter den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat (NTB scanpix)

Tidligere ansatt hos 64-åringen i Sigrid-saken undrer seg over drapssiktelsen.

09.09.12 14:17

En mann, bare kjent som Johan, som VG har snakket med, var tidligere ansatt hos den drapssiktede 64-åringen i Sigrid-saken.

Da han sluttet, overtok den andre drapssiktede, en 37-åring fra Ålesund, jobben som mekkemekaniker til 64-åringen.

Johan forstår ikke hvordan politiet kan mene at 64-åringen kan ha noe med drapet å gjøre. Han mener blant annet at det ikke er fysisk mulig for ham å ferdes i skogholtet hvor liket ble funnet.

- Han klarer ikke å gå i ulendt terreng. Han har hatt brokk flere ganger. Hvis han stilte seg på knærne, klarte han ikke å stå opp igjen uten hjelp. Han hadde også dårlig syn, påpeker Johan ovenfor VG.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Braastad, Audun

- Flere har nøkler til verkstedet
Det som knytter 64-åringen til drapet er hans nære relasjon til 37-åringen, funn av en gjenstand ved liket som skal stamme fra verkstedet, og det faktum at liket ble funnet like ved verkstedet til 64-åringen.

Men Johan påpeker at 37-åringen sannsynligvis hadde nøkkel til verkstedet, han sier at han faktisk har en nøkkel selv.

- 64-åringen er godtroende selv om han visste at 37-åringen ikke er en bra person, sier Johan til VG.

Politets hovedteori går ut på at Sigrid ble påkjørt. Politiet mener likevel at hun ikke nødvendigvis ble drept på stedet, men kan ha blitt bortført og drept et annet sted, og så gjemt unna.

Kamerater av 37-åringen sier til Dagbladet at han likte å filme når han kjørte bil eller motorsykkel i høy fart. 37-åringen la også ut en video på nettstedet YouTube som viste ham kjøre i høy fart gjennom Ålesund, men denne ble fjernet etter at mediene begynte å omtale den.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

- Jeg trodde min siste time hadde kommet
Johan sier at han har sittet på med den drapssiktede 37-åringen.

- Det har jeg ikke lyst å gjøre igjen. Jeg trodde min siste time hadde kommet, forteller han.

Politiet har sikret en grønn Citroën Xantia 1999 modell med skader i fronten og i frontruten som tilhørte 37-åringen, før han kvittet seg med den. Dette kan tyde på at Sigrid ble påkjørt med vilje, og at gjerningsmannen deretter fraktet henne bort.

Liket ble funnet i et skogholt like ved verkstedet til 64-åringen ved Skiveien sør for Kolbotn.

Strid om påkjørsel
Under varetektsfengslingsmøtet mente likevel retten at bevisene er for svake til å konkludere med at Sigrid ble påkjørt, av mangel på andre fysiske spor etter sammenstøtet, bort sett fra mulige skader på kroppen hennes.

Men i tillegg har politiet sikret seg bevis for at 37-åringens Xantia passerte en bomstasjon i nærheten av området hvor Sigrid forsvant.

I avhør har 64-åringen forklart at han mistenkte 37-åringen for å ha noe med forsvinningen av Sigrid å gjøre, og skal ha sikret seg beivs i form av bilder, men politiet og retten er mistenksomme at han ikke leverte disse til politiet med en gang. Retten mener mistanken mot 37-åringen står sterkere enn mot 64-åringen etter en helhetsvurdering.

64-åringen nekter for å ha noe som helst med drapet å gjøre, men har godtatt fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

- Min klient har hele veien samarbeidet med politiet, og han har ønsket å bidra til at han kan sjekkes ut av saken ved å gi opplysninger til politiet, opplyser hans klient, Aase Karine Sigmond, ifølge NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.